صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 18 July 2023
آسیب شناس اجتماعی گفت: اشرافی گری، فاصله گرفتن از از ساده زیستی، عادت به اسراف کردن، مترفین را به عنوان یک طبقه اجتماعی ایجاد کرده و از اینجاست که افسردگی، ناامیدی، اضطراب،جامعه ستیزی به سراغ نسل جوان می رود.
کد خبر: ۸۷۹۶۹۷۱
|
۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹

دکتر مجید ابهری پژوهشگر و آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری بسیج با اشاره به نقش اختلاف طبقاتی و نبود عدالت اجتماعی در افزایش یأس و ناامیدی جوانان اظهار داشت: عدالت اجتماعی یکی از شاخصه های اصلی در حکومت اسلامی و مبنای عقیدتی نظام ولایی و علوی است.

وی افزود: فاصله طبقاتی و افزایش شکاف اجتماعی و اقتصادی منجر به ایجاد فاصله فرهنگی و در نتیجه نافرمانی سیاسی می شود. اساس نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر آموزه های اصیل و ناب علوی در تبعیض زدایی و مساوات بوده و بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره)، همواره بر این نکته اشاره داشته و فرمودند : " یک موی کوخ نشینان را به تمام کاخ نشینان نمی دهم و انقلاب اسلامی برای رفع اختلاف طبقاتی و تحقق حکومت قسط و عدل صورت گرفته است."و همچنین امام خامنه ای(مدّ ظله العالی) بارها به خطر عمیق تر شدن شکاف ها در جامعه تأکید داشته و در رهنمودهای خود راهکارهای تحقق مساوات اجتماعی، اقتصادی را بیان فرموده اند و برای تحقق کاربردی در این محورها اقتصاد مقاومتی را پیشنهاد کردند.

آسیب شناس اجتماعی خاطر نشان کرد: اختلاف طبقاتی باعث شعله ور شدن کینه مخصوصاً در نسل جوان می شود و بدبینی و یأس آنها را به دنبال خواهد داشت. نوکیسه ها، رانت خوران، ویژه خواران، پیروان قبیله سالاری افرادی هستند که اهداف اقتصاد مقاومتی را در تضاد با منافع خود دانسته و تلاش می کنند تا شکاف طبقاتی در جامعه عمیق تر شود.

وی گفت: اشرافی گری ، فاصله گرفتن از از ساده زیستی، عادت به اسراف کردن، مترفین را به عنوان یک طبقه اجتماعی ایجاد کرده و از اینجاست که افسردگی، ناامیدی، اضطراب، درس گریزی، جامعه ستیزی به سراغ نسل جوان و قربانی شده در مسیر اینگونه ناهنجاری ها می رود.

دکتر ابهری بیان داشت: روح اصیل اسلام، سیاه و سفید، فقیر و غنی را بر یک مقیاس گذاشته و بر اساس باورهای قرآنی برتری و فضیلت افراد تنها با پرهیزگاری و تقوا مقدور است نه مدل ماشین و برند لباس و جغرافیای زندگی.

پژوهشگر اجتماعی متذکر شد: صد البته جوانان غیرتمند ایرانی، حساب نوکیسه ها و تازه به دوران رسیده را از نظام مقدس جمهوری اسلامی جدا دانسته و هیچگاه این مسائل را به حساب خدمتگزاران خود در کشور نخواهند گذاشت.

دکتر ابهری در خاتمه ابراز داشت: به هر صورت اگر شکاف های طبقاتی پر نشوند و تبعیض زدایی از جامعه صورت نگیرد با اضطراب و عصیان خارج از کنترل جامعه مواجه خواهیم شد بنابراین باید روح اقتصاد مقاومتی هر چه زودتر در تمام ابعاد جامعه تحقق یابد و دانشگاه ها و دبیرستان ها به مراکز بحث و تحلیل و آموزش این سبک سازنده و منحصر به فرد تبدیل شوند.


ارسال نظرات