صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 04 June 2023
آماری که هراس به جان جوانان می اندازد
علیرغم تلاش دستگاه های استان یزد برای کاهش بلای خانمان سوز طلاق، هنوز این معضل در تن و جان زندگی مردم یزد رسوخ می کند.
کد خبر: ۸۸۰۷۳۹۶
|
۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۳

به گزارش خبرگزاری بسیج، امروزه آثار سوء طلاق به گونه ای است که دیگر از حیطه خانواده ها فراتر رفته است و باید به آن به عنوان یک معضل اجتماعی نگاه کرد.

به دنبال جریان زندگی ماشینی امروز، بیكاری، اعتیاد به مواد مخدر، فقر اقتصادی، مهاجرت، اختلافات طبقاتی و رویای به دست آوردن زندگی بهتر ازعواملی است كه فشارهای روانی زیادی را بر زندگی مشترك زن و مرد وارد می كنند و در بسیاری از این موارد، به دلیل سستی پایه های زندگی و نبود تفاهم و شناخت زوج ها از یكدیگر، زندگی مشترك زن و مرد حتی با داشتن فرزند و زندگی مناسب به جدایی می انجامد كه این مساله نیز بر آسیب های اجتماعی می افزاید.

اگر بپذیریم كه بین مرد و زن تفاوت های فیزیكی و روحی بسیاری وجود دارد، آنگاه زن و مرد با شناخت بیشتر می توانند به تفاهم و درك متقابل در زندگی مشترك برسند اما با این تفاسیر آمار طلاق در استان یزد، شایسته دارالعباده نیست.

معاون فناوری اطلاعات و آمار جمعیتی ثبت احوال استان یزد در مصاحبه بایزد ندااز ثبت 6 هزار و 427 ازدواج و هزار و 266 طلاق در استان یزد در نه ماه اول سال 95 خبر داد و گفت: بر اساس آمارها به صورت میانگین از هر 5 ازدواج در یزد یک مورد به طلاق ختم شده است.

فاطمه فاتحی افزود: جابه جایی ماه های حرام، اعیاد مذهبی بر زمان وقوع و ثبت ازدواج تاثیر دارد و همچنین زمان تشکیل و رسیدگی به پرونده های طلاق نیز در ماه های سال متفاوت است و ثبت طلاق ها و آمار ها تاثیر دارد.

وی اظهار کرد: میانگین سن ازدواج در بین مردان یزد 27 و در زنان یزدی 22 سال است.

این در حالی استکه با کاهش هشت دهم درصدی ازدواج در سال 94 نسبت به 93 در استان، ازدواج در مناطق شهری استان در همین مدت دو درصد کاهش یافت که باید میزان طلاق در این مناطق هم مقایسه شود.

هرچند ازدواج درمناطق روستایی استان در مدت یک سال 93 تا 94 ، 15.1 درصد افزایش پیدا کرده است اما میزان طلاق در این مناطق هم افزون بر دو برابر شده و آمار روستایی هم چنگی به دل نمی زند.

میرمحمدی استاندار یزد در خرداد ماه امسال با بیان اینکه افزایش طلاق در استان نشان دهنده دورشدن از فرهنگ یزد است گفت: 10 درصد جمعیت یزد مهاجر هستند ثبت نشدن آمار مهاجران از جمله ازدواج و طلاق آنها تصمیم گیری درباره آنها را با مشکل مواجه کرده است!

وی همچنین تاکید کرد: باید آمار ارائه شده مشخص کننده وضعیت موجود باشد تا ملاک فعالیت شورای عمومی استان و ستاد مبارزه با آسیبهای اجتماعی قرار گیرد.

رفاهی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم کل دادگستری استان یزد در آخرین نشست خبری خود اظهار کرد: در شهر یزد سه مرکز مشاوره خانواده راه اندازی شده است و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این مراکز را در سطح استان با رویکرد تحکیم بنیان خانواده گسترش دهیم.

به اذعان وی طبق مصوبات انجام شده قرار شده است در دادگاه های حوزه های یزد، اشکذر، تفت، زارچ و نیر دیگر پرونده ای در خصوص طلاق، ملاقات فرزند، الزام به تمکین، مطالبه نفقه و حضانت ثبت نشود و شکایات به مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده شود.

هر چند مراکز مشاوره در راستای کاهش 40 درصدی آسیب های اجتماعی و حل مشکلات خانواده متقاضی طلاق، انجام ملاقات روانی برای کاهش طلاق در استان و کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از طلاق دایر شده است اما باید دید این میزان چه مقدار در کاهش آسیب طلاق در استان یزد مؤثر است؟

در صورت داشتن دلایل طلاق می توان تجزیه و تحلیل مناسبی داشت و با ارائه راهکارهای مختلف مسائل را پیش بینی و از آنها پیشگیری کرد اما چطور وچگونه؟ سؤالی است که مسئولان استان باید پاسخ دهند.

و اما آیا بنا به گفته استاندار یزد هنوز آمار ارائه شده مشخص کننده وضعیت موجود طلاق در استان نیست؟

ارسال نظرات