صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۲ - 02 July 2023
یک جراح و دندانپزشک با توجه به ضعف فرهنگی در رعایت بهداشت دهان و دندان در کشور هشدار داد و گفت: کسانی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی‌کنند بیشتر در معرض خطر ناراحتی‌های قلبی هستند.
کد خبر: ۸۸۰۷۵۲۹
|
۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، سید حمیدرضا خضرائی، جراح و دندانپزشک مبنی بر اینکه آیا بیماری‌های دهان و دندان می‌تواند منشاء بیماری‌های قلبی عروقی باشد؟ گفت: یکی از مواردی که صد در صد ثابت شده این است که بیماری‌های قلبی ارتباط کاملاً مستقیمی با بیماری دهان دارند.

خضرائی، اظهار کرد: این بیماری از طریق باکتری استراکتاکوس از دهان شروع شده و در اثر بیماری‌های لثه‌ای وارد خون می‌شود سپس روی دریچه‌های قلبی می‌نشیند و آنجا را دچار مشکل می‌کند، که ممکن است در هر فردی ایجاد شود.

خضرائی، افزود: در مواردی که علائم قلبی در فرد بروز کند تشخیص اینکه آیا این بیماری صد در صد از دهان وارد شده یا نه کمی سخت خواهد بود که البته کسی که بیماری لثه داشته باشد مطمئنا خودش تشخیص می‌دهد چرا که علائمی همچون خونریزی لثه حین مسواک زدن، بوی بد دهان و مشکلات عدیده لثه‌ای خواهد داشت.

وی با بیان اینکه کسانی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی‌کنند بیشتر در معرض خطر ناراحتی‌های قلبی هستند، ادامه داد: درست مسواک زدن باید آموزش داده شود، همچنین پرز مسواک باید نرم و با زاویه 30 تا 45 درجه از سمت لثه به سمت تاج دندان زده شود و هر دندان جداگانه مورد نظر قرار گیرد.

این جراح و دندانپزشک هشدار داد: تمامی افراد جامعه با رعایت بهداشت دهان و دندان و مسواک زدن حداقل روزی دوبار، نخ دندان کشیدن، استفاده از محلول‌های دهانشویه و استاندارد، مراجعه هر چهار ماه یکبار به دندانپزشک، می‌توانند از بیماری‌های لثه جلوگیری کنند و بیماری آنها هیچ زمانی به مرحله حاد نخواهد رسید.

خضرائی، افزود: مهم‌ترین وظیفه وزارت بهداشت که مغز متفکر سلامت جامعه است، فرهنگ سازی از پیش دبستانی و دبستان است که لازم است در کنار آموزش و پرورش با قرار دادن زنگ بهداشت در مدرسه عملاً دندان‌های کودکان را به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه مورد چکاپ قرار داده و مطالعه آزاد در ارتباط با رعایت بهداشت دهان و دندان به آنها اختصاص داده شود.

وی تأکید کرد: همچنین این نوع مراقبت و نگهداری را به اجبار آنقدر باید انجام دهیم که بعد از چند سال که کودک از دبستان به مقاطع بالاتر رفت، مطمئن باشیم که فردی است که هرکجا برود روزی دوبار مسواک می‌زند و به نسل‌های بعدی هم انتقال خواهد داد.

این جراح و دندانپزشک به نحوه غلط رژیم غذایی رایج در جامعه امروز اشاره و تشریح کرد: مصرف فست فودها،کیفیت و تعداد دفعات مصرف آن در ماه، خوردن متناوب و غیره باعث تشدید بیماری‌های دهان و دندان و پوسیدگی آنها می‌شود.

این فلوشیپ ایمپلنت در پایان متذکر شد: ما به عنوان دندانپزشک سعی کنیم فقط فرهنگ سازی کنیم و تنها راه نجات ما در تمام مسائل کشور فرهنگ ساز ی، مدیریت درست، خود اتکایی و خودباوری است.

 

ارسال نظرات