صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - 04 February 2024
بررسی نهادهای بین المللی نشان می دهد که تجارت جهانی سلاح در سال های 2012 تا 2016 به بالاترین سطح خود پس از دوران جنگ سرد رسیده و در این میان کشورهای آسیایی با 43 درصد، در صدر فهرست خریداران سلاح در جهان قرار دارند.
کد خبر: ۸۸۳۰۶۲۳
|
۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳
به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از ایرنا، طبق بررسی موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم ،منطقه آسیا و اقیانوسیه در سال های 2011 تا 2015 قریب به 46 درصد از کل واردات سلاح را در جهان به خود اختصاص دادند که این رقم حاکی از آن است که این بخش از جهان بیشترین هزینه های دفاعی را داشته است.
 
قرار گرفتن دو کشور هند به عنوان بزرگترین وارد کننده و ویتنام به عنوان هشتمین وارد کننده سلاح در جهان در این فهرست قابل توجه است.
 
دولت هند در عین حال اعلام کرده است که قصد دارد تا سال 2019 صادرات تجهیزات نظامی را نیز به 2 میلیارد دلار افزایش دهد.
 
وبسایت 'گلوبال ایشو ' نیز با انتشار بخش دیگری از این گزارش نوشت: چین نه تنها در آسیا بزرگترین وارد کننده سلاح بوده بلکه با رقم 6 درصد ،سومین وارد کننده اصلی سلاح در جهان نیز محسوب می شود.
 
این درحالی است که رتبه چین در این زمینه طی سال های 2006 تا 2010حدود 3.6 درصد از واردات کل جهان بود.
 
براساس این گزارش ویتنام نیز، با 699درصد افزایش نسبت به 5 سال ماقبل، هشتمین کشور وارد کننده سلاح در جهان در دوره پنج ساله 2011 تا 2015 بوده است. این کشور کوچک آسیایی در پنج سال ماقبل آن چهل و سومین کشور وارد کننده سلاح در جهان بوده است .

طبق این گزارش این کشور جنوب شرق آسیا، به تنهایی 5 درصد از خرید سلاح در جهان را در این دوره به خود اختصاص داده است.
 
شبکه خبر آسیا نیز گزارش داد: متخصصان موسسه صلح بین المللی استکهلم پیش بینی کردند که منطقه آسیا همچنان برای پنج سال آینده به عنوان اصلی ترین منطقه در هزینه های دفاعی خواهد بود به گونه ای که هزینه های دفاعی در آسیا تا سال 2020 میلیادی سالانه 533 میلیارد دلار برآورد می شود. در حالیکه براساس گزارش موسسه تحقیقاتی ' جینز آی اچ اس' این رقم در سال 2015 مبلغ 435 میلیارد دلار برآورد شده است.
 
این شبکه خبری به استناد گزارشی که این موسسه تحقیقات نظامی مستقر در لندن، در دسامبر 2016 منتشر کرد، نوشت: انتظار می رود در منطقه آسیا از هر سه دلار، یک دلار برای هزینه های دفاعی تا اوایل سال 2020 هزینه شود درحالیکه این رقم در سال 2010 ، یک دلار به ازای هر پنج دلار بود.
 
طبق این گزارش، در جنوب شرق آسیا ، فیلپین، اندونزی و ویتنام سه کشوری هستند که بودجه های دفاعی آنها بیشترین رشد را تا سال 2015 در منطقه نسبت به پنج سال ماقبل داشته است.
 
روزنامه استار پیشتر در گزارشی نوشت: ویتنام، به سرعت در حال نوسازی نیروها و تجهیزات نظامی خود است که یکی ازمهمترین علت های اصلی آن وجود اختلافات و منازعات دریای چین جنوبی در جنوب این کشور است.
 
هانوی به عنوان یکی از مدعیان این منازعه ، سعی در مقابله با رشد قدرت روز افزون پکن در دریای چین جنوبی دارد. بحران دیپلماتیک و احتمال بروز درگیری های مسلحانه میان پکن و هانوی از سال 2014 با احتمال یافتن نفت در آب های متعلق به ویتنام، روبه افزایش بوده است.
 
مهمترین تسلیحاتی که ویتنام در روند افزایش قابلیت های نظامی خود به آن روی آورده است، شامل جت های جنگنده، ناوچه نیروی دریایی، و زیردریایی است.
 
هانوی در سال گذشته اعلام کرد که اولین زیردریایی Kilo-class خود را که از روسیه خریداری کرده ، در دریای چین جنوبی مستقر کرده است.
 

در عین حال پکن نیز در این مدت سعی داشته با حضورحداکثری در این دریا،از پیشرفته ترین سیستم های راداری برای نظارت بر سطح و ترافیک هوایی و دریایی ، به ویژه در بخش جنوبی آن استفاده کند.
ارسال نظرات