صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۱۶ تير ۱۴۰۲ - 07 July 2023
شایع ترین علامت بیماری آلزایمر از دست دادن حافظه و فراموشی است. اما علائم دیگری نیز وجود دارند که کمتر آشکار هستند، ولی می توانند قبل از پیشرفت بیماری، شما را از وجود آن با خبر کنند.
کد خبر: ۸۸۳۹۰۸۱
|
۲۵ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰
به گزارش خبرگزاری بسیج،  شایع ترین علامت بیماری آلزایمر از دست دادن حافظه و فراموشی است. اما علائم دیگری نیز وجود دارند که کمتر آشکار هستند، ولی می توانند قبل از پیشرفت بیماری، شما را از وجود آن با خبر کنند.

 هنگامی که مادر یا پدرمان به یک سن خاص می رسند، نگرانی از دست دادن حافظه در ایشان به سراغمان می آید و هر بار که آن ها کلیدشان را گم می کنند، فکر می کنیم همه چیز به پایان رسیده است.

این نگرانی ها قابل فهم هستند. با توجه به این که در حال حاضر هم هیچ درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. بله، موضوع دلگیری است، اما ناامیدکننده نیست.

تشخیص زودهنگام علائم آلزایمر هنوز هم می تواند به درمان زودهنگام آن با استفاده از داروهای لازم منجر شود. درمان زودرس اجازه می دهد تا بیماران به خوبی و برای مدت طولانی زندگی کنند. به همین دلیل مهم است که به علائم والدین تان توجه کنید.

شایع ترین علامت بیماری آلزایمر، از دست دادن حافظه است که مختل کننده ی زندگی روزمره می باشد و اشکال مختلفی دارد. برخی افراد فراموش کردن زمان و مکان، اشکال در برنامه ریزی ، چالش با کلمات و یا قضاوت ضعیف را تجربه می کنند. اما نشانه های اولیه دیگری نیز وجود دارند که می توانند قبل از پیشرفت آلزایمر، شما را از وجود آن با خبر کنند.

 

بی علاقگی

کسی که در مراحل اولیه بیماری آلزایمر به سر می برد، ممکن است از فعالیت هایی که او را شاد می کنند، دوری کند، مثل رفتن به سینما، صرف ناهار با دوستان، و یا بازی با نوه ها. این افراد محیط خود را به چیزهایی که با آن راحت هستند محدود می کنند. این بی علاقگی می تواند زندگی بیماران را حتی در مراحل بسیار اولیه بیماری دچار مشکل کند.

آلزایمر فقط با نگرانی درباره فراموشی فرد مبتلا همراه نیست و می تواند شامل نگرانی هایی در رابطه با بی تفاوتی و بی علاقگی او نیز باشد. تحقیقات نشان می دهد که بی تفاوتی در میان مردمی با اختلال شناختی خفیف، ممکن است از پیشرفت آلزایمر خبر دهد.

 

تغییرات بهداشت فردی یا ظاهر

این بی تفاوتی ممکن است به تغییراتی در عادات روزانه فرد بیمار منجر شود. برخی از افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است همان لباس قبلی را برای چند روز بپوشند و یا به طور ناگهانی شانه زدن و تمیز کردن موهایشان را به یک بار در هفته کاهش دهند.

در مراحل اولیه بیماری آلزایمر، هنگامی که بی تفاوتی شروع به افزایش می کند ، فرد ممکن است کمتر به ظاهر خود یا لباسی که مدت هاست به تن دارد و یا حتی استحمام توجه نشان دهد. خانواده نقش مهمی در این نوع بی توجهی دارند.

 

اضطراب و افسردگی

اگر والدین تان متوجه کوچک ترین فراموشکاری در خودشان شوند، ممکن است نگران گردند. اغلب اضطراب مرتبط با آلزایمر شامل سئوال و جواب های پی در پی است. محیط جدید ممکن است آن ها را مضطرب کند، طوری که مدام سوال کنند: کجا می رویم، قرار است چه کاری انجام دهیم؟ چه زمانی ما را ترک خواهی کرد و ...

به نظر می رسد توجه بیش از حد به جزئیات یک سفر و پرسش های متعدد مربوط به فراموشی باشد، طوری که حتی گاهی به یاد نمی آورند چه غذایی سفارش داده اند.

به نظر می رسد ارتباطی بین تشخیص افسردگی با بیماری های زوال عقلی مانند آلزایمر وجود دارد. البته هنوز مشخص نیست که این افسردگی است که موجب آلزایمر می شود و یا آلزایمر سبب بروز افسردگی خواهد شد. هنوز تحقیقات بیشتری در این مورد نیاز است.

 

تغییرات بینایی

ممکن است بزرگسالان مسن در مراحل اولیه ی آلزایمر نیاز به چشم پزشک پیدا کنند. در حالی که به نظر می رسد این تنها یک مشکل چشمی است، اما گاهی اشتباه است. این در واقع می تواند یک مشکل پردازش بصری باشد، زیرا بخش عقبی مغز در انواع خاصی از آلزایمر، سریع تر دچار اشکال می شود.

ممکن است این تغییرات مغزی بتواند باعث تغییر حس بویایی یا شنوایی در برخی از افراد مبتلا به آلزایمر شود. تغییرات بینایی نیز ممکن است نشانه ای از انواع دیگر زوال عقل مانند بیماری لوی بدن(Lewy Body) باشد.
ارسال نظرات