صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - 07 September 2023
در ماه مبارک رمضان به دلیل شرایط جسمانی روزه‌داران، باید نکات تغذیه‌ای خاصی رعایت شود که از آن جمله می‌توان به پرهیز از نوشیدنی‌های گازدار اشاره کرد.
کد خبر: ۸۸۶۲۹۶۸
|
۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۳
به گزارش خبرگزاری بسیج، سیما عاشوری، کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با ایکنا گفت: برای اینکه  بتوانیم در این ماه مبارک، روزه‌های خود را با سلامتی کامل بگیریم و به مشکلات گوارشی و یا خستگی و تشنگی مفرط دچار نشویم، باید نکاتی را مورد توجه قرار دهیم.

وی با بیان اینکه در وعده افطاری ماه مبارک رمضان بهتر است عموم مردم از غذاهای با طبع متعادل استفاده کنند، ابراز کرد: در فصل گرما، مزاج افراد رو به گرمی می‌رود، اما خالی بودن معده در ساعات طولانی باعث می‌شود که مزاج فرد رو به سردی برود، از همین رو باید به نکات تغذیه‌ای در این خصوص توجه کرد.

عاشوری با بیان اینکه در این ماه باید از خوردن غذاهایی با طبع سرد پرهیز کرد، افزود: نوشیدن نوشابه‌های گاز دار و وارد کردن حجم بالای از غذا به معده، موجب رفلاکس معده و بیماری‌های گوارشی می‌شود.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه در وعده افطار باید از خوردن آب جوش و چای به شدت پرهیز شود، گفت: آب جوش و چای آب بدن را خشک کرده و تشنگی را دو برابر می‌کند، از همین رو باید در وعده افطار از شربت‌های خنک که ترکیب لیموترش، عسل و نعنا است، استفاده شود.

وی افزود: علاوه براین نوشیدن شربت‌های خنک تخم‌شربتی، عسل، گلاب، بیدمشک و کاسنی نیز می‌تواند مزاج را به سمت تعادل پیش ببرد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه مزاج افراد در هنگام روزه‌داری به دلیل خالی بودن معده به سمت سردی پیش می‌رود، گفت: از همین رو باید در وعده افطار به خوردن خرما، نان، پنیر و سبزی اکتفا کرده و در ساعاتی دیگری شام میل شود.

وی با بیان اینکه شربت گلاب، عسل و لیموترش باعث خنکی و استراحت بدن می‌شود، گفت: اگر در وعده افطار، افراد روزه‌دار، روزه خود را با حجم زیادی از آب سرد و غذای سنگین افطار کنند، به میانه ماه مبارکی که نرسیده‌اند، دچار رفلاکس و ورم معده می‌شوند، زیرا معده‌ای که چهارده ساعت خالی مانده، تحمل حجم زیاد غذا را ندارد.

عاشوری با اشاره به اینکه در این ماه از خوردن دوغ، نوشابه، دلستر به شدت باید پرهیز شود، گفت: بهتر است افطار را با شربت خنک گیاهی و بدون شکر، خرما و اندکی نمک آغاز کرد، زیرا خرما قند از دست رفته بدن را جبران می‌کند و از سوی مزاج سرد بدن را به سوی تعامل می‌برد و مثل شکر نیز باعث تشنگی نمی‌شود.

ارسال نظرات