صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - 02 June 2023
بررسی حمله سپاه پاسدارن به مقرر داعش در دیرالزور السوریه از منظر حقوق بین الملل:
دعوت به مداخله بدین صورت است که دولت قانونی یک کشور از دولت قانونی کشور دیگر درخواست می کند، برای کمک در جهت مقابله با مهاجم یا تروریست، درکشورشان مداخله نمایند.در مورد حمله موشکی با توجه به دعوت دولت سوريه از ایران ، اين حملات كاملا منطبق با حقوق بين الملل خواهند بود.
کد خبر: ۸۸۷۶۱۲۷
|
۳۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۱

به گزارش سرویس  بسیج حقوقدانان خبرگزاری بسیج،پس از حملات تروریستی گروه داعش به مرقد امام «ره» و مجلس شورای اسلامی که شهادت ۱۸ نفر از هموطنان مظلوم و روزه دار را در پی داشت ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد « ریخته شدن هیچ خون پاکی را بدون پاسخ نمی گذارد».

در پی این این هشدار سپاه پاسداران ، مقر فرماندهی و مراکز تسلیحاتی داعش در دیرالزور سوریه را با هدف تنبیه تروریست های جنایتکار،  با پرتاب شش موشک که با موفقیت به اهداف تعیین شده اصابت کرده است مورد حمله قرار داد .

تطبیق حمله با   قواعد حقوق بین الملل حائز اهمیت است و می توان آن را در چهار چوب دو اصل اصل عدم توسل به زور و اصل عدم مداخله مورد بحث و بررسی قرار داد.

یک: اصل عدم توسل به زور : طبق این اصل دولت‌ها حق توسل به زور علیه یکدیگر را ندارند و باید اختلافات خود را به طرق مسالمت آمیز حل و فصل کنند. اما برای این اصل دو استثناء ذکر شده است.

الف: در مواردی که دولتی مورد تجاوز قرار گرفته باشد، به‌عنوان دفاع مشروع

ب : صدور قطع نامه شورای امنیت به عنوان مجوز اقدام نظامی و توسل به زور در مواردی که نقض صلح، تهدید صلح یا تجاوز اتفاق افتاده است.

با این تفاسیر چون حملات تروریستی در ایران توسط گروه داعش بوده است و این گروه دولت به حساب نمی آید حمله به خاک سوریه  طبق این اصل مجوز قانونی ندارد. دیوان بین المللی دادگستری در موارد متعددی تاکید کرده است که حملات مسلحانه گروه های کوچک تر از دولت را نمی توان حمله مسلحانه دانست.

دو اصل عدم مداخله:

این اصل که یکی از اصول بنیادین حقوق بین الملل است بیان می دارد کشورها حق دخالت در امور یکدیگر را ندارند و از آن منع شده اند.

در موضوع نیکاراگوئه  دیوان بین المللی کیفری بیان داشت ، اموری مانند  انتخاب نظام سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشورها و تعیین سیاست خارجی کشورها جزء موضوعات اصل عدم مداخله هستند؛ و سایر دولت ها حق دخالت در این امور را ندارند .

اصل عدم مداخله نیز استثنائات متعددی دارد که یکی از آنها «دعوت به مداخله» است.

دعوت به مداخله بدین صورت است که دولت قانونی یک کشور از دولت قانونی کشور دیگردر خواست می کند، برای کمک در جهت مقابله با مهاجم یا تروریست، درکشورشان مداخله نمایند.

عدم مشروعيت حملات نظامي پيش دستانه و يا تلافي جويانه عليه پايگاه هاي تروريستي زماني مطرح است كه دولتي كه تروريستها در سرزمين آن حضور دارند، نسبت به اقدام نظامي رضايت صريح و يا ضمني نداشته باشند. دعوت دولت عراق از ایران، روسیه و آمریکا برای سرکوب داعش و دعوت دولت سوریه از ایران و روسیه برای کمک به سرکوب داعش دراین کشور بر اساس همین موضوع دعوت به مداخله است. ، در مورد حمله موشکی ا توجه به دعوت دولت سوريه از ایران ، اين حملات كاملا منطبق با حقوق بين الملل خواهند بود.

قابل ذکر است حملات ترکیه به بخش های از کشورهای عراق و سوریه فاقد مجوز قانونی و داراری تفاوت اساسی با مداخله ایران است چرا که از کشور ترکیه برای مقابله و سرکوب با تروریست داعش در داخل این کشورها دعوت نشده است و ورود  ترکیه به خاک این کشور نقض قوانین بین المللی است.

ارسال نظرات