صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۵ تير ۱۴۰۲ - 06 July 2023
مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت ضمن تأکید بر دوری از مصرف غذاهای تند حاوی فلفل تصریح کرد: بهتر است در تابستان به جای غذاهای سرخ کردنی از "آب دوغ خیار" استفاده کنیم چرا که با خاصیت رطوبت بخشی باعث دفع صفرا شده و از شدت حرارت کبد کم می‌کند.
کد خبر: ۸۸۸۱۸۸۰
|
۱۳ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، محمود خداودوست مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت با اشاره به راهکارهای دوری از گرمازدگی در فصل تابستان مهمترین روش را پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و استفاده از مایعات و نوشیدنی‌های خنک عنوان کرد.

مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت گفت: استفاده از شربت خاکشیر، شربت تخم شربتی، کاهو سکنجبین، کاسنی و شاطره می‌تواند نقش مهمی در کاهش تب بدن و دوری از گرمازدگی داشته باشد.

سکنجبین خیار از شدت حرارت کبد کم می‌کند

خدادوست ضمن تأکید بر دوری از مصرف غذاهای تند حاوی فلفل تصریح کرد: بهتر است در تابستان به جای غذاهای سرخ کردنی از "آب دوغ خیار"، سکنجبین خیار و سکنجبین هندوانه (مخلوط هندوانه و خیار رنده شده با سکنجبین) استفاده شود چرا که با خاصیت رطوبت بخشی باعث دفع صفرا شده و از شدت حرارت کبد کم می‌کند.

وی به نحوه پوشش در تابستان اشاره کرد و گفت: بهتر است در تابستان از کلاه و سایه بان، لباس‌های کتان و نخی که مانع تابش آفتاب به پوست می‌شود استفاده شود ضمن اینکه بهره گرفتن از ضد آفتاب نیز در تابستان برای محافظت پوست توصیه می‌شود.

دوش آب سرد در هنگام گرمازدگی باعث وارد آمدن شوک به بدن می‌شود

از سویی راهکارهای طب سنتی برای مواقعی که شخص دچار گرمازدگی می‌شود نیز قابل تأمل است از جمله اینکه هنگام گرمازدگی از گرفتن دوش آب سرد به جهت ایجاد شوک، قرار گرفتن در معرض باد مستقیم کولر به دلیل ایجاد عفونت‌های تنفسی و از نوشیدن سریع مایعات بسیار سرد به جهت به هم خوردن وضعیت سیستم ایمنی و گوارشی بدن خودداری کنید.

همچنین با مالیدن حوله خنک به بدن فرد گرمازده، وی را به حالت طبیعی بازگردانید و از آنجا که فرد گرمازده اشتهای زیادی برای خوردن آب سرد و یخ دارد، باید وی را تشویق کرد تا به تدریج و آهسته مایعات را بنوشد تا معده وی دچار تحریک و درد نشود.

از طرفی با چکاندن چند قطره آب‌لیمو در آب آشامیدنی و افزودن مقدار کمی نمک، ترکیب مناسبی به دست می‌آید که می‌تواند کمک زیادی به پیشگیری از بروز گرمازدگی کند.

ارسال نظرات