صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 31 July 2023
مسئول بسیج عشایری سپاه حضرت جواد الائمه (ع) مطرح کرد:
مسئول بسیج عشایری سپاه حضرت جواد الائمه (ع) گفت: همیشه اعطای تسهیلات گره گشای مشکلات عشایر نیست، برای بهره وری و اقتصادی کردن زندگی عشایر باید آنها را نسبت به دامپروری نوین آموزش و آگاه ساخت.
کد خبر: ۸۹۰۷۸۶۰
|
۰۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰

به گزارش سرویس بسیج عشایری خبرگزاری بسیج، "نوروز محمد قنبرزاده" مسئول بسیج عشایری سپاه حضرت جواد الائمه (ع) خراسان شمالی گفت: همیشه اعطای تسهیلات گره گشای مشکلات عشایر نیست، برای بهره وری و اقتصادی کردن زندگی عشایر باید آنها را نسبت به دامپروری نوین آموزش و آگاه ساخت.

وی با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال، ادامه داد: در این خصوص باید اولویت حفظ و پایدار کردن شغل های موجود اصل قرار بگیرد، باید به صورت اصولی و کاملا علمی برای ایجاد شغل عمل کرد، یکی از شغل های که می تواند با کمترین هزینه و با اتکای به توان داخلی استان به صورت پایدار حفظ و گسترش یابد، دامپروری است.

قنبر زاده افزود: بسیار ی از دستگاه های اجرايي برای ایجاد شغل و حمایت از اقتصاد مقاومتی اولین راهکاری که ارائه می دهند پرداخت وام است، در صورتی که در خیلی از موارد جهت حفظ و پایدار کردن برخی از حرفه هایی که در حال نابودی است نیازی به وام و تسهیلات نیست، با توانمند کردن و آگاه سازی عشایر نسبت به استفاده از دانش روز از نابودی این حرفه جلوگيري نمود.

وی تاکید کرد: باید با آموزش های علمی و استفاده از روش های جدید دامپروری و تغییر سبک پرورش دام از سنتی به صنعتی از عشایر حمایت کرد، به همین جهت ما در بسیاری از موارد مخالف دادن تسهیلات قبل از آموزش و توانمندسازی عشایر هستیم.

وی تصریح کرد: خشکسالی های پی در پی و افزایش دام باعث تضعیف مراتع شده است، دامپروری عشایر به تبع آن  تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته اند و باعث نابودی این شغل گردیده است، در همین راستا اگر صدها میلیارد وام به این قشر تزریق گردد، به علت استفاده از روش های دامپروري سنتی موثر نخواهد بود، باید بخش عمده این تسهیلات در زمینه های مانند اصلاح نژاد، چندقلويي زايي و تغذیه دام سرمایه گذاری شود تا علاوه بر بازدهی بیشتر و پایدارتر، دامپروری عشایر از سنتی به صنعتی تبدیل شود.

مسئول بسیج عشایری استان اشاره کرد: آمار و اطلاعات نشان می دهد که میانگین تولید و بهره وری دام های عشایر استان بین ۵۰ تا ۷۰ درصد متغیر است، یک نخبه عشايری با استفاده از دانش نوین دامپروری در قالب طرح اصلاح نژاد و چندقلوزايي در شهرستان فاروج توانسته است این بهره وری را تا ۲۰۰ درصد در زمینه های تولید، افزایش وزن، کاهش تلفات و ... به دست آورد که این بیانگر به پربازده بودن سرمایه گذاری در شیوه های نوین دامپروری است.

وی بیان کرد: حمایت از دامپروری نوین به معنی نابود کردن سبک زندگی سنتی عشایر نیست، بلکه آگاه سازی آنها نسبت به دانش روز دامپروری است تا زندگی پر مشقت آنها صرفه اقتصادی و از پایداری برخوردار گردد.

این مقام مسئول در پایان افزود: به اعتقاد کارشناسان حوزه دامپروری و دامپزشکی عدم و ضعف آگاهی عشایر استان نسبت به مسائلی همچون همخونی دام ها، توجه نکردن به مباحث تغذیه ای، استحمام به موقعه دام، ضعف در واکسيناسيون به موقع بیشترین عامل تلفات دامی عشایر را تشکیل می دهند.

 

 

ارسال نظرات