صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - 07 June 2023
روابط عمومی سازمان بسیج حقوقدانان
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان در مراسم افتتاحیه دوره تربیت حقوقدانان طراز انقلاب اسلامی؛
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور گفت: تحقق تمدن نوین اسلامی به‌عنوان غایت شکل‌گیری انقلاب اسلامی از منظر مقام معظم رهبری درگرو تشکیل نظم و دولت اسلامی است.
کد خبر: ۸۹۱۶۴۸۰
|
۲۱ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۷

به گزارش سرویس بسیج حقوقدانان کشور خبرگزاری بسیج، مهدی بهرامیان مسئول سازمان بسیج حقوقدانان در مراسم افتتاحیه دوره تربیت حقوقدانان طراز انقلاب اسلامی که با حضور دادستان کل کشور و نخبگان دانشگاهی از سراسر کشور در مجتمع یاوران مهدی (عج) جمکران برگزار شد، تربیت حقوقدان طراز انقلاب اسلامی را مد نظر قرار داد و اظهار داشت: اگر بخواهیم در راستای اهداف کلان بسیج حقوقدانان صحبت کنیم یکی از مهم‌ترین مدخل‌های ترسیم نظام مطلوب در حقوق عمومی، آسیب‌شناسی و شناخت خلأهای آن در ایران از یکسو و پرداختن به نقایص علمی و ساختاری نظام سیاسی از سوی دیگر است.

وی افزود: تحقق تمدن نوین اسلامی به‌عنوان غایت شکل‌گیری انقلاب اسلامی از منظر مقام معظم رهبری درگرو تشکیل نظم و دولت اسلامی بوده که طبیعتاً خاستگاه نظریه‌پردازی در حوزه مبانی تشکیل نظام و دولت اسلامی دانش حقوقی«حقوق عمومی» است که بی‌شک نخبگان حوزوی و دانشگاهی ملتزم و متعهد به مبانی مقدمه و اصل قانون اساسی و انقلاب اسلامی، نقش تعیین‌کننده‌ای در این راستا دارند.

وی به مسائل موردتوجه این سازمان اشاره و خاطرنشان کرد: از سویی فرهنگ‌سازی و بسترسازی و تلاش برای تحقق و گسترش عدالت و دفاع از آزادی‌های مشروع و صیانت از ارزش‌ها و مبانی نظام و جلوگیری از نفوذ اندیشه‌های انحرافی با تبیین مبانی حقوقی و قضائی اسلام در چهارچوب فقه جواهری از مسائل مورد توجه این سازمان است.

بهرامیان بابیان اینکه دانش حقوقی را دارای سابقه طولانی در نظام آموزشی کشور می‌بینیم، ابراز کرد: اقبال دانشجویان به این رشته به نسبت سایر رشته‌ها در شاخه علوم انسانی بیشتر است که علت‌هایی چون اشتغال، نیاز روزمره مردم، خانواده‌ها، شرکت بازرگانی و ارگان‌های دولتی و از طرفی مدرک‌گرائی سبب کاهش شدید تعمیق در حیطه‌های مختلف دانش حقوق گردیده و بعضاً دانشجویان از قدرت استنباط و استنتاج لازم برخوردار نبوده و مهارت کافی در استفاده از دانش خود ندارند.

وی بیان کرد: منابع علمی در رشته حقوق به‌ویژه حقوق عمومی تحت تأثیر حقوق غرب قرار داد و عمدتاً نویسندگان حقوقی با تأثیر بر این نگرش آشنایی لازم را با فقه اسلامی و به‌ویژه فقه امامیه که حالتی پویا و رو به تکامل دارد را ندارند و همین امر سبب نگاه کارکرد گرایانه به فقه و قانون بدون استوار سازی آن‌ها بر مبانی و ضوابط اصیل شده است.

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور ابراز کرد: آسیب‌های حاکم بر سیاست‌گذاری آموزشی، آسیب‌های حاکم بر رشته‌های دانشگاهی حقوق، آسیب‌های راجع به‌نظام اجرائی آموزش حقوق و آسیب‌های مربوط به متون آموزشی حقوق ازجمله آسیب‌های نظام آموزشی حقوق در ایران است.

وی به آسیب‌های حاکم بر سیاست‌گذاری آموزشی اشاره و خاطرنشان کرد: در بحث آسیب‌های حاکم بر سیاست‌گذاری آموزشی می‌توان ضعف راهبری آموزشی در ترسیم مبادی اندیشه حقوق و فقدان توجه لازم به تدریس مبانی حقوق اسلامی عدم برنامه‌ریزی مناسب جهت تبیین دستاوردهای حقوقی فقه امامیه در نظام سازی و گسترش سکولاریسم علمی به‌واسطه جدایی نظام آموزشی از نظام معرفتی و تربیتی نام برد.

بهرامیان ادامه داد: از دیگر سو در آسیب‌شناسی نظام حرفه‌ای گسترش رذایل اخلاقی در جریان فعالیت حرفه‌ای و کاهش روحیه خدمت‌رسانی انقلابی و جهادی میان حقوقدانان، دوری از فضای علمی به‌واسطه مشغله‌های کاری، و ورود مفاسد مالی واداری، ناکارآمدی حقوقدانان در تحقق اهداف انقلاب اسلامی و انفعال در مقابل شبهه پراکنی معاندین علیه نظام حقوقی ایران را می‌توان اشاره کرد.

رئیس سازمان بسیج حقوقدانان کشور تأکید کرد: آنچه مسلم است حرکت به سمت فضاسازی مطلوب در راستای شکل‌گیری تمدن اسلامی در بستر ظرفیت‌های موجود در دانش حقوق است، که نیازمند رفع آسیب‌های مذکور و نقش‌آفرینی حقوقدانان مؤمن و متعهد در این مسیر است.

 

ارسال نظرات