صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۵ تير ۱۴۰۲ - 26 June 2023
نماینده دفتر ولی فقیه در سپاه کلاله با بیان اینکه یکی از شیوه‌های امتحان الهی در دنیا هماسیه داری است گفت: بنده ‏اى که همسایه‏ اش از شرّ او در امان نباشد، وارد بهشت نمی ‏شود.
کد خبر: ۸۹۳۵۷۳۱
|
۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۹

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج گلستان، حجت الاسلام و المسلمین عمارلو در نظارت از پایگاه های حوزه فاطمه الزهرا در خصوص همسایه داری اظهار کرد:بنده ‏اى که همسایه‏ اش از شرّ او در امان نباشد، وارد بهشت نمی ‏شود.

وی افزود: علمای اخلاق با توجه به روایات و بیانات دینی، مراتب همسایه داری را در سه قسمت، آزار و اذیتی نرساندن، ادای حقوق همسایگی، تحمل آزار و اذیت همسایه رتبه مرتبه بندی کرده‌اند.

نماینده دفتر ولی فقیه در سپاه کلاله در خصوص  آزار نرساندن به همسایه بیان داشت: حداقل رابطه همسایگی‌که مراعات آن واجب، و از نشانه‌های ایمان محسوب می‌گردد، آن است‌که به همسایگان خود آزار و اذیتی نرسانیم.

حجت الاسلام عمارلو افزود: پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در این زمینه فرموده‌اند: «هر کس به خدا و روز قیامت ایمان دارد، همسایه‌اش را نیازارد.

وی ادامه داد: همچنین امام صادق علیه السلام در این رابطه فرموده‌اند: «ایمان ندارد کسی‌که همسایه‌اش از شرش در امان نیست و در امثال این نوع روایت، بین ایمان و همسایه ‌آزاری نسبتی معکوس برقرار است. کسی‌که همسایه می‎آزارد، ایمان ندارد و مومن کسی است‌که همسایه نمی‌آزارد.

نماینده دفتر ولی فقیه در سپاه کلاله به مراعات حقوق همسایه اشاره و عنوان کرد: مراعات حقوق و رسیدگی به همسایه، مرتبه دوم همسایه داری است.یک انسان مسلمان، در عین این‌که همسایه خود را آزار نمی‌دهد، و حقوق اجتماعی او را نادیده نمی‌گیرد، به ادای حقوق همسایگی نیز پایبند است، از حال او با خبر است و در مشکلات و گرفتاری‌ها کمک کار اوست.

حجت الاسلام عمارلو  با بیان اینکه روابط همسايگي در بعضی موارد، نيازمند تحمل و گذشت است گفت:  همسايه در بعضي موارد بايد تا اندازه‌ای در برابر آزار و اذيت همسايه صبر پیشه نماید. امام کاظم علیه السلام می‌فرمایند: «خوش همسایگی این نیست‌‌که آزار نرسانی، بلکه این است‌که آزار همسایه را تحمل کنی.

به گفته وی؛ به‌طور کلی یک انسان مسلمان باید توجه داشته باشد که یکی از شیوه‌های امتحان الهی در دنیا این است‌که مومن را به آزار کسی گرفتار می‌کند، چنان‌که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نیز از این‌گونه آزار و اذیت‌‌ها در امان نبود.

نماینده دفتر ولی فقیه در سپاه کلاله اذعان کرد: امام صادق علیه السلام در این رابطه فرموده‌اند: «مومن هرگز از سه چیز خلاصی ندارد و گاهی ممکن است هر سه بر او گرد آیند:کسی‌که که با او در یک خانه است. درب را بر روی او می‌بندد و آزارش می‌دهد، همسایه‌ای که او را آزار می‌دهد و کسی در میان مسیری‌که برای گذران زندگی‌اش می‌رود او را اذیت می‌کند.

حجت الاسلام عمارلو  افزود: نكته مهم در مورد اين احاديث، اين است‌كه گاه اين احاديث حمل بر همسايه آزاري می‌شود و برخي به خود اجازه می‌دهند كه در روابط همسايگي در مواردی اذيت و آزار روا دارند؛ اما آن‌چه مسلم است، در دين اسلام در هيچ موردی، آزار و اذيت تجويز نشده است. درست است‌كه به صبر بر آزار و اذيت همسايه سفارش شده، اما اين سفارش به‌دليل استحكام روابط همسايگی و برهم نخوردن روابط ميان همسايگان بر اثر مسائل جزئی است. ازاين‌رو، اين توصيه‌ها نبايد حمل بر اجازه به آزار و اذيت شود.بنابراین مراتب همسایه داری، یک معنای وسیعی دارد که با توجه به روایات، خود را در قالب سه مرتبه مذکور نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات