صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۲ - 01 July 2023
سخنگوی سازمان اورژانس کشور، از مردم درخواست کرد از مصرف قارچ های فله ای و غیر پرورشی خودداری کنند.
کد خبر: ۹۰۱۸۷۹۰
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، مجتبی خالدی، گفت: افرادی که به طبیعت می روند و یا به تجربه سال های گذشته، قارچ هایی را از کوهستان ها و کوهپایه ها جمع آوری می کردند، امسال به دلیل بارش های بهاری مراقب باشند که قارچ های سمی را نچینند.

وی تصریح کرد: مصرف و حتی لمس قارچ های سمی کوهپایه ای یا کوهستانی ممکن است مسمومیت ایجاد کند اما تمام افرادی که دچار مسمومیت گوارشی شدند، سابقه مصرف این گونه قارچ ها در سالهای گذشته را داشته اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: برخی افراد قارچ های کوهی و طبیعی را جمع آوری و برای فروش و امرار معاش به مغازه ها ارائه می دادند و مردم هم به ویژه در استانهای غربی کشور با این تصور که قارچ های فله در مغازه ها، سالم هستند، اقدام به مصرف قارچ می کردند.

وی تاکید کرد: مردم در مصرف قارچ هایی که غیر از بسته بندی و پرورشی در بازار وجود دارند، دقت و توجه ویژه ای داشته باشند چون تا کنون ۹ نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی در کشور فوت کرده اند که ۷ نفر از آنها در استان کرمانشاه، یک نفر در لرستان و یک نفر نیز در کردستان جان خود را از دست داده است.

خالدی در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، گفت: اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی شدند سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند تا دچار نارسایی کبد نشوند.

سخنگوی اورژانس کشور یادآور شد: اگر افراد مسموم شده با قارچ های سمی با تاخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند و در حال حاضر برای سه نفر از این مسمومین در شیراز پیوند کبد انجام شده است.

وی با بیان اینکه شناخت قارچ های سمی و سالم در ظاهر بسیار دشوار است، افزود: تشخیص قارچ سالم از طریق آزمایش در آزمایشگاه مسیر است و به مردم توصیه می کنیم که از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی شده و غیر پرورشی که به صورت کوهی و طبیعی به فروش می رسد، خودداری کنند.

خالدی در پایان یادآور شد: درمان مسمومیت های گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراکز درمانی بستگی دارد و در صورتی که مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت کنترل و درمان می شود اما در صورتی که فرد دیر مراجعه کندخطرناک است که ممکن است فرد دچار نارسایی کبد و یا حتی مرگ شود.

ارسال نظرات