صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 04 June 2023
کارشناس بهداشت مواد غذایی نکاتی را درباره خطرات استفاده از آنتی بیوتیک های دامی برای مصرف کنندگان فرآورده های پروتئینی مطرح کرد و گفت: بقایای داروهای دامپزشکی در مواد غذایی می توانند در انسان ایجاد سرطان، آلرژی زا و یا مسموم کننده باشند و باعث مخاطراتی برای سلامت مصرف کنندگان شوند.
کد خبر: ۹۰۲۸۱۳۹
|
۳۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۹
 
 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی  از خوزستان، یکی از مواد غذایی مهم مورد استفاده انسان ها گوشت های دامی است که باید که باید توجه ویژه ای به سلامت آن شود تا سلامتی انسان به خطر نیفتد.

اگر سلامت فرآورده های پروتئینی و گوشت های دامی تامین نشود سلامتی انسان و مصرف کنندگان آن با مخاطراتی رو به رو می شود.

در همین ارتباط حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری در استان خوزستان اظهار کرد: غذاهایی را بهداشتی می نامیم که عاری از هر گونه موادی باشد که باعث ایجاد عارضه هایی در مصرف کننده شود.

وی اضافه کرد: این مواد خارجی صرفا محدود به میکروارگانیسم ها و یا سایر عوامل بیولوژیک و سموم مترشحه از آنها نیست، بلکه انواع مواد شیمیایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مواد غذایی را آلوده می کند نیز نقش مهمی را در ایجاد اختلالات فراوان و حتی مسمومیت در مصرف کنندگان دارد.

 کارشناس بهداشت مواد غذایی در ادامه تصریح کرد: بر خلاف عفونت ها و مسمومیت های میکروبی، عارضه های ناشی از مسمومیت های شیمیایی اغلب در دراز مدت آشکار می شود.

وی در همین ارتباط توضیحاتی را ارائه کرد و ادامه داد: با استعمال و کاربرد گسترده داروها و مواد شیمیایی در دام ها، در اثر باقیمانده و رسوبات آنها در مواد غذایی با منشا دامی امکان اینکه انسان مستمرا در معرض عوارضی برای مدت تمامی عمر باشد کاملا مشخص است.

عبدالعزیز خاطرنشان کرد: بقایای داروهای دامپزشکی در مواد غذایی می توانند در انسان ایجاد سرطان، آلرژی زا و یا مسموم کننده باشند و باعث مخاطراتی برای سلامت مصرف کنندگان شوند و متاسفانه در کشور ما هنوز در زمینه کنترل کیفی مواد غذایی کمتر توجه شده است.

وی عنوان کرد: مهمترین مواد شیمیایی و داروهایی که از طریق مواد غذایی با منشا دامی به انسان منتقل می شود آنتی بیوتیک ها، داروهای کوکسیدیوستاتیک، تیرئوستاتیک، برخی هورمون ها و داروهای آرام بخش است.

کارشناس بهداشت مواد غذایی تصریح کرد: این مواد علاوه بر آنکه به عنوان دارو برای درمان برخی بیماری ها به کار می روند به صورت مکمل غذایی و به همراه جیره غذایی به عنوان افزایش دهنده رشد و بازدهی دام نیز به مقادیر زیادی مصرف می شوند.

عبدالعزیزی به عواقب بد استفاده از این داروها اشاره کرد و در همین ارتباط گفت: متاسفانه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در دامداری و مرغداری ها و باقیمانده آنها در گوشت و شیر دام ها باعث ایجاد خطرات فراوانی همچون سرطان، آلرژی و مسمومیت حاد و در نهایت تهدید جدی برای سلامتی مصرف کننده می شود.

ارسال نظرات