صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - 08 June 2023
بخش عمده زعفران بدون پروانه بهداشتی موجود در بازار شهرها و مراکز فروش تقلبی است.
کد خبر: ۹۰۲۸۸۸۵
|
۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، حسین زارع بیدکی ــ کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی اظهار داشت: بخش عمده زعفران بدون پروانه بهداشتی موجود در بازار شهرها و مراکز فروش تقلبی است.

زارع بیدکی افزود: عموماً زعفران بدون‌ پروانه بهداشتی در بازار حاوی رنگ مصنوعی و تقلبی است ،هرچند بعضاً نوع پروانه‌دار نیز حاوی رنگ هست ولی به‌نسبت بسیار کمتر است.

وی یادآور شد: لذا بر مصرف کنندگان لازم است هنگام خرید این محصول و در راستای سلامت خود به داشتن پروانه بهداشتی و تاریخ تولید آن دقت و وسواس بیشتری داشته باشند.

زارع بیدکی اضافه کرد: انتهای هر یک از کلاله‌های گل زعفران قسمتی به‌نام خامه (کنج) که به‌رنگ سفید یا زرد و به‌طول یک تا پنج سانتی‌متر است ختم می‌شود.

این کارشناس مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه محصول اصلی زعفران کلاله‌های سرخ‌رنگ گل زعفران است که خامه از آن جدا، خارج و خشک شده است، اظهار کرد: از هر 75 هزار گل، یک کیلوگرم زعفران خشک به‌دست می‌آید.

زارع بیدکی افزود: امروزه عمده‌ترین مناطق کاشت این محصول ایران و اسپانیا است، در کشور ما مناطق عمده زیرکشت این گیاه در جنوب خراسان (تربت‌حیدریه، رشتخوار، کاشمر، زوزن، گناباد، بشرویه، بجستان، فردوس، قائن، سراوان، طبس و بیرجند) قرار دارد.

وی با ابراز اینکه به‌علت شباهت چشمگیر یک نوع رنگ مصنوعی خوراکی به‌نام «Sun Set yellow» با رنگ زعفران و عرضه آن به بازار، راه تهیه زعفران تقلبی هموار شده است گفت: به این صورت که افراد سودجو با استفاده از روش‌هایی برای کسب درآمد نامشروع اقدام به تولید زعفران تقلبی می‌کنند.

کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: شیوه‌های تقلب شامل رنگ کردن خامه زعفران با رنگ استخراج‌شده از کلاله یا رنگ‌های طبیعی و مصنوعی، اضافه کردن گلبرگ‌های گلرنگ یا همیشه‌بهار به زعفران، رنگ کردن کلاله (کاکل) ذرت و اضافه کردن آن به زعفران، رنگ کردن دوباره زعفران مصرف‌شده، و اضافه کردن کلاله حاصل از گل‌های گونه‌های دیگر به زعفران ــ که معمولاً کوتاه‌تر و فاقد ترکیبات رنگی قابل استخراج است ــ می‌باشد.

به گزارش سازمان غذا و دارو ــ زارع بیدکی ادامه داد: سنگین کردن زعفران با افزودن رطوبت یا آغشته کردن آن با روغن، عسل، گلیسیرین، محلول نیترات، پتاسیم، نیترات آمونیم، شکر پخته‌شده و ... از دیگر شیوه‌های زعفران تقلبی است.

وی یادآور شد: تقلب به‌دلایلی مانند قیمت قابل توجه زعفران به‌عنوان یکی از گرانترین مواد غذایی و ارزان و در دسترس بودن مواد اولیه تهیه زعفران تقلبی شامل رنگ‌های خوراکی، طبیعی، مصنوعی و انواع تارهای مشابه کلاله زعفران همواره به‌عنوان یک مورد طلایی تقلب مطرح شده است.

زعفران از گیاهان بومی فلات ایران است که به سایر نقاط جهان برده شد.

ارسال نظرات