صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - 08 June 2023
کد خبر: ۹۰۴۳۵۳۹
|
۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۷
 

 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از استان مازندران هر ساله حجم انبوهی از سبوس شالیزاری در استان مازندران تنها برای مصارف خوراکی دام‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا به صورت دور ریز در طبیعت رها می‌شود.

 از سبوس برنج سیاری از کشورهای تولید کننده برنج نسبت به تولید روغن خوراکی اقدام می‌کنند که در کشور و استان مازندران کمتر به این موضوع توجه شده است.

این مطلب را رئیس دانشگاه مازندران در گفت وگو کوتاه اختصاصی با سرویس خبری بسیج علمی  مطرح کرده است.

سید خلاق میرنیا در حاشیه نشست خبری با رسانه‌های استان مازندران در پاسخ به سئوال خبرنگار ما اظهار کرد: طرح اولیه این موضوع در کارگروه صنایع غذایی در استانداری مازندران مطرح شده است در کشور ما به ویژه استان مازندران قابل عملیاتی شدن است.

وی با اعلام اینکه امکان تولید این دستگاه در استان وجود دارد، گفت: ایده و توان ساخت آن در کشور وجود داشته ولی نیاز به حمایت‌های ویژه است.

رئیس دانشگاه مازندران خاطر نشان کرد: مقدمات کار و توان علمی در استان وجود دارد و برخی از اساتید  ایده این طرح را به استاندار مازندران اعلام کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: در کارگروه صنایع غذایی استان که با حضور اساتید دانشگاه برگزار می‌شود این پیشنهاد ارائه شده و به دنبال راهکاری عملیاتی در این ارتباط هستیم.

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از استان مازندران آماری از میزان تولید سبوس در استان به دلیل عدم حساسیت نسبت به آن وجود ندارد ولی میزان اراضی زیر کشت مازندران در حوزه شالیزاری حدود 210 هزار هکتار است و با توجه اینکه در دو استان گیلان و گلستان هم برنج کشت می‌شود به نظر می‌رسد که از این ظرفیت به خوبی استفاده نمی‌شود.

با توجه به اینکه بیش از 90 درصد روغن خوراکی کشور از بنادر کشور وارد می‌شود انتظار است که این ایده مطرح شده مورد توجه جدی دولتمردان و مجریان اقتصادی قرار گرفته و طرح پیشنهادی در استان مورد حمایت تا زمینه جلوگیری از خروج ارز و هم زمینه ایجاد اشتغال جوانان فراهم شود.

ارسال نظرات