صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 21 June 2023
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در ١٠ سال گذشته به بخش کشاورزی جفای زیادی شده،گفت:علیرغم اینکه وزیر جهاد در شورای پول و اعتبار پیراهن چاک می دهد، دولت توجه کافی به بخش این نمی کند.
کد خبر: ۹۰۶۸۸۸۱
|
۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۴

به گزارش خبرگزاری بسیج،  غلامحسین شافعی در صبحانه کاری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران با محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی گفت: بر خلاف آنچه ادعا می شود و شعارهایی که داده می‌شود، به بخش کشاورزی توجه نمی شود.

وی افزود: شواهد در طول ۱۰ سال گذشته نشان می دهد که برنامه ریزان و سیاست گذاران حوزه پولی، در این بخش عملکرد چندان مناسبی نداشته اند و به بخش کشاورزی جفای زیادی شده که البته در بخش صنعت نیز همینطور بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: از سال ٨٥ تا ٩٥ سهم مانده تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی مرتب رو به نزول بوده و این عدد که در سال ٨٥  معادل ١٤.٨ بوده، در سال ٩٢ به ١٠.٤ رسیده و در سال ٩٥ به ٨.٨ تنزل یافته است.

شافعی ادامه داد: علی رغم اینکه شاهد بودیم وزیر جهاد در جلسات شورای پول و اعتبار پیراهن چاک می دهد، اما این مساله مورد توجه قرار نگرفته است.

وی تصریح کرد: تقاضای ما از سیاستگذاران این است نسبت به بخش کشاورزی اینگونه رفتار نشود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در هر کشوری، بخش کشاورزی یکی از حیاتی ترین بخش‌های اقتصاد آن کشور است، ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران، به دلایل زیادی، این اهمیت صد چندان است.

شافعی افزود: اولا به دلیل شرایط ویژه ای که ما داریم، دوما به دلیل وضع فوق العاده اقتصادی کشور و ضرورت تامین امنیت غذایی در چنین وضعیتی وجود دارد؛ در آخر مسائل و مشکلاتی که در بخش کشاورزی به وجود می‌آید، هم باید مدنظر قرار بگیرد.

وی گفت: یکی از مشکلات کشور نیز بحث آب است که کشاورزی را هم تحت تاثیر قرار می دهد و باید تلاش های بیشتری بر مبنای آینده نگری در این حوزه انجام داد.

شافعی همچنین با بیان اینکه شاهد یک رویه نادرست در مسائل روز کشور هستیم که کشاورزی نیز از آن متاثر می شود، افزود: در شرایط خاصی که برای کشور ایجاد شده از جمله ارز، تعجیل در تصمیم گیری های آنی  اقتصاد را به وضعیت بدی دچار کرده است.

وی ادامه داد: تصمیم گیران فکر می کنند اگر حدود دو هفته تصمیم گیری ها به تاخیر بیفتد که پشت آن بررسی های کارشناسی باشد، دیر می شود و کشور نابود خواهد شد؛ در حالیکه همین تعجیل ها ما را نگران کرده است.

شافعی با بیان اینکه بخش مهمی از صادرات غیرنفتی ما مربوط به محصولات کشاورزی است، خطاب به وزیر جهاد اضافه کرد: به همین دلیل فعالان اقتصادی از تصمیمات آنی لطمه زیادی می بینند و ما از شما خواهش می کنیم این موضوع را مدنظر قرار دهید.

وی گفت: طی دو الی سه هفته گذشته ممنوعیت های صادراتی که ایجاد شده؛ حاصلش این بوده که مقدار زیادی از محصولاتمان را در بیابان ها ریختیم.

شافعی با بیان اینکه درباره مساله پیمان ارزی اتاق نظرات خود را منعکس کرده است، ادامه داد:هیچکس منکر این نیست که باید ارز حاصل از صادرات به کشور برگردد اما روش هایی که هم اکنون اعمال می شود، صادرات را از دست صادرکنندگان حرفه ای خارج کرده و آن را به غیرحرفه ای ها می سپارد که باعث می شود ارزی وارد کشور نشود

منبع: مشرق
ارسال نظرات