صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - 04 August 2023
هرمزگان سرشار از ظرفیت های غنی آبزی پروری است که در سال های اخیر با پیگیری های صورت گرفته توانسته بخش عظیمی از ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی را برای میهن اسلامی و هرمزگان به ارمغان آورد.
کد خبر: ۹۰۹۵۶۸۶
|
۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵
 
 

به گزارش سرویس خبری بسیج علمی از هرمزگان، بدون شک همه می دانیم توسعه و ایجاد اشتغال در این برهه زمانی برای میهمن اسلامی لازم و پراهمیت است و توسعه از طریق آبزی پروری یکی از پاک ترین صنایع تولیدی است. 
در مطالعات اولیه پتانسیل یابی مزارع میگو شیلات هرمزگان در دهه 70 و 80 سواحل لم یزرع ،باتلاقی و دارای زه آب بالا و شور که بلا استفاده بودند دارای مزیت نسبی پرورش میگو معرفی گردیده است. که این اراضی به دلیل باتلاقی بودن ساحل و پهنه جزر و مدی امکان کشاورزی و سایر فعالیتها در آن میسر نبوده است. 
لازم به ذکر است صدور مجوز برای هر فعالیت آبزی پروری نیازمند استعلام از ارگان ها و ادارت مختلف و صاحب نظر در این خصوص از جمله اداره کل منابع طبیعی، اداره کل حفاظت محیط زیست، امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی ، اداره کل دامپزشکی، اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن و ... و  اخذ تائیدیه  از کمسیون امور زیر بنایی و کمسیون ماده 2 امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی است. 
همچنین واگذاری این اراضی به صورت اجاره ای در دوره های سه ساله، غیر قابل واگذاری قطعی و غیر قابل تغییر کاربری است که از طریق مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان به متقاضیان واگذار می گردد که در صورت عدم اجرایی شدن طرح، از طریق هیئت نظارت مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی نسبت به ابطال قرارداد واگذاری زمین مطابق با قانون اقدام می گردد.
همچنین در خصوص مسائل زیست محیطی گزارشات و  اقدامات قانونی توسط مجریان طرح به اداره کل حفاظت از محیط زیست ارائه می گردد و در کمیته زیست محیطی آن اداره کل مطرح و مجوز آن صادر می شود.
باید توجه داشته باشیم که بهره برداری از این اراضی بدلیل مهیا شدن شرایط تولید و صادرات میگو پس از سالها مورد توجه سرمایه گذاران در بخش پرورش  میگو قرار گرفته و توانسته بخشی از مشکلات اقتصادی استان را مرتفع سازد.
استان هرمزگان بیش از دو دهه است که با این صنعت آشنا بوده و مزیت های آنرا می داند،هرمزگان با ظرفیتی حدود ۵۰ هزار هکتار اراضی مستعد و توان تولید حدود ۲۰۰ هزار تن  در آینده را دارد. در حال حاضر هفت هزار و چهارصد هکتار مزارع به بهره برداری رسیده و نزدیک به حدود شش هزار هکتار در دست احداث می باشد.  پیش بینی می گردد که تا پایان سال  میزان تولید میگوی پرورشی در استان به ۲۰ هزارتن در سال جاری برسد.  با توجه به مرغوبیت و بازار پسندی  میگوی پرورشی استان  بیش از ۸۰ درصد آن  به کشورهای چین، هنگ کنگ، انگلستان، فرانسه، امارات و .... صادر می شود.
هرمزگان بیشترین سطح اراضی زیر کشت و میزان تولید در کشور را دارد
 تاکنون از طریق صنعت آبزی پروری در استان بالغ بر هفت هزار  شغل ایجاد شده است.لازم به ذکر است هرمزگان با برخورداری از 76 واحد فعال در زمینه صنایع تبدیلی شیلاتی در زمینه عمل آوری، بسته بندی، کنسرو و پودر ماهی توانسته با صادرات محصولات شیلاتی بالغ بر 40 هزار تن از ابتدای امسال حدود 130میلیون دلار ارز آوری برای کشور داشته باشد. 

از سوی دیگر با توجه به هزینه بر بودن راه اندازی مزارع پرورش میگو و در راستای اجرای عدالت اجتماعی مقرر گردیده با هماهنگی استانداری هرمزگان ، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل شیلات هرمزگان از طریق شرکت شهرکهای کشاورزی شیلاتی با شناسایی زمین های مساعد و ایجاد بستر و زیرساختهای لازم جهت پرورش میگو امکان مشارکت و سرمایه گذاری در این مهم را برای آحاد  جامعه فراهم سازد.

ارسال نظرات