صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - 14 August 2023
رئیس ­­اتحادیه دامداران ایران اعلام کرد: سالانه بیش از ۱ میلیون راس دام زنده از کشور قاچاق می‌شود که کاهش عرضه را تشدید کرده است.
کد خبر: ۹۱۰۰۶۹۳
|
۲۵ دی ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۶

 

به گزارش خبرگزاری بسیج، علیرضا عزیزاللهی با اشاره به اینکه سالانه ۸۵۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود، افزود: از این حجم ۵۰۰ هزار تن گوشت گوسفند و ۳۰۰ هزار تن نیز گوشت گاو، ​ گاومیش و گوساله است.

وی تقاضا برای گوشت قرمز را یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن دانست و گفت: ۳۰۰ هزار تن کمبود عرضه در کشور وجود دارد که در اوایل انقلاب با واردات ۲۴۰ هزار تن گوشت گوساله منجمد و افزایش تولید گوشت سفید با هدف جایگزینی آن با گوشت قرمز وضعیت بازار تنظیم می‌شد که البته این روند ادامه پیدا نکرده است.

رئیس ­­اتحادیه دامداران ایران با اشاره به افزایش سرانه مصرف گوشت مرغ از ۶ کیلو گرم به ۲۹ کیلو گرم و ماهی از ۸۰۰ گرم به ۶ کیلو گرم با افزایش تولید گوشت سفید ادامه داد: تمایل مردم برای مصرف گوشت گرم از نوع گوسفند و جایگزین نشدن گوشت سفید با گوشت قرمز، ​ سبب ایجاد شرایط فعلی و کمبود ایجاد شده در بازار است.

*تقاضا برای گوشت گوسفند ایرانی در کشور‌های عربی
عزیزاللهی با بیان اینکه سرانه گوشت قرمز از اوایل انقلاب تا امروز تقریبا ۱۲ کیلو گرم است، گفت: تقاضای بسیار زیاد برای گوشت گوسفند ایرانی در کشور‌های عربی که منجر به ایجاد پدیده قاچاق شده است نیز دلیل دیگر کمبود دام برای تامین گوشت گوسفند است بطوری که هم اکنون شاهد قاچاق سالانه بیش از ۱ میلیون راس دام زنده از کشور هستیم که کمبود عرضه را تشدید کرده است.

وی کاهش مراکز تولید با مهاجرت روستائیان به حاشیه شهرها­و یکجا نشینی عشایر را نیز از دلایل دیگر کاهش حجم تولید گوشت در کشور دانست و افزود: دولت نتوانسته است بین عرضه و تقاضا تعادل ایجاد کند.

رئیس ­اتحادیه دامداران ایران با اشاره به حجم محدود تولید دام سبک در جهان و تمایل مردم برای دریافت گوشت گرم گوسفند ادامه داد: واردات گوشت گرم گوسفند فقط از کشور‌های زلاندنو، استرالیا و کشور‌های cis (آسیای میانی) ​­امکان پذیر است که حجم محدود تولید در میزان واردات آن نیز اثر گذاربوده است.

*رونق تولید گوشت گرم گوسفندی با کاهش حساسیت بر قیمت
عزیزاللهی رونق تولید گوشت گرم گوسفندی با رفع مشکلات بخش نهاده‌ها و کاهش حساسیت بر قیمت گوشت امکان پذیر دانست و افزود: درحال حاضر با افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت نهاده ها، پرورش دام سبک توجیه اقتصادی مناسب ندارد به همین دلیل دامدار، ​دام خود را با وزن کم به بازار عرضه می‌کند البته در چند ماه گذشته با افزایش قیمت گوشت، ­ تمایل دامداران برای تولید افزایش یافته که اثر آن در ماه‌های آینده بروز می‌کند.

وی با اشاره به اینکه محدودیت امکان تولید دام سبک مشکل اصلی در تامین بازار است گفت: ایجاد دامداری سبک بصورت صنعتی شاید بتواند مشکل تولید را برطرف کند، اما به دلیل افزایش هزینه تولید، ​ در کاهش قیمت گوشت اثر گذار نیست.

رئیس اتحادیه دامداران ایران افزود: برای جبران کمبود فعلی در گوشت قرمز یا باید قیمت نهاده‌ها را کنترل کرد و یا میزان تقاضا برای آن کاهش یابد.
ارسال نظرات