صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۰۶ مرداد ۱۴۰۲ - 28 July 2023
برخی از خوراکی‌ها علی‌رغم لذیذ بودن و زیبایی ظاهر می‌توانند عملکرد مغز را تضعیف و بیماری‌هایی همچون زوال عقل را به بدن شما دعوت کنند.
کد خبر: ۹۱۵۱۶۱۰
|
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲

به‌گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛  مغز شما مسلما مهم ترین عضو بدن  محسوب می‌شود که عملکرد تمام اندام‌ها را تحت کنترل دارد، چربی‌ها همیشه هم برای بدن بد نیستند و انواع خاصی از آن به نام چربی‌‌های ترانس بر سلامت مغز اثر دارند؛خوردن غذای سالم به عنوان یک عادت مادام العمر، سرعت کاهش توانایی عملکرد شناختی و پیری همچنین خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می‌دهد.

برای مقابله با زوال عقل و عملکرد بهتر آن باید به رژیم غذایی توجه ویژه‌ای داشت، در ادامه برخی از مهمترین نکات برای حفظ سلامت مغز بررسی می‌شود.

 

چربی‌های ترانس

چربی ترانس به طور طبیعی در محصولات حیوانی شامل گوشت و لبنیات یافت می‌شود و مصرف آنها  در مقایسه با چربی های صنعتی مشکلی برای سلامت ندارد.

اما روغن هیدروژنه که مردم به وفور از آن در قالب مارگارین، چیپس، کراکر، غذاهای یخ زده و کنسروی و مواردی از این دست استفاده می‌کنند حتی در قالب چربی‌های ترانس برای مغز عوارضی در پی دارد.

مطالعات نشان می‌دهد مصرف زیاد این چربی‌های ترانس باعث زوال عقل، کاهش حجم مغز و مهارت‌های شناختی می‌شود.

 نوشیدنی‌های شیرین

نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، انرژی‌زا‌ها و آب میوه‌های صنعتی ارزش غذایی نوشیدنی‌های طبیعی را ندارند و مصرف مداوم آن‌ها منجر به مشکلاتی از قبیل ابتلا به دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، کلسترول بالا، آلزایمر و زوال عقل می‌شود. مصرف فروکتوز زیاد که در اغلب نوشیدنی‌های شیرین یافت می‌شود منجر به کاهش توانایی یادگیری، کاهش عملکرد حافظه و تشکیل نورون‌های جدید در مغز می‌شود که این عامل التهاب مغزی به دنبال دارد و به تبع آن بر عملکرد این اندام تاثیرگذار خواهد بود.

غذا‌های بسته بندی و فرآوری شده

غذا‌های فرآوری و بسته بندی شده این روزها به عنوان رژیم غذایی اصلی محسوب می‌شوند و مواد غذایی مفید و موثر بر سلامت بدن را حذف کرده‌اند. این رژیم غذایی که موسوم به رژیم غذایی غربی است بر استفاده از غذا‌های فست فود و جایگزینی آن با غذای سنتی تاکید دارد و شکر، چربی، نمک از عناصر اصلی تشکیل دهنده این غذا‌ها هستند.

در رژیم غذایی استفاده از مواد مغذی ضرورت دارد و استفاده مداوم از رژیم غذایی غربی منجر به تجمع چربی در اندام‌های حیاتی بدن می‌شود که این موضوع سبب اختلال در بافت مغز و کاهش حجم آن می‌شود.

 مصرف ماهی‌های آلوده عناصر سمی

ماهی به طور معمول به عنوان یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شود چرا که حاوی اسید چرب امگا ۳، ویتامین B۱۲، روی، آهن و منیزیم است که تمامی این عوامل برای سلامت بدن مفید هستند.

اگر چه ماهی غذایی سالم محسوب می‌شود، اما تجمع برخی عناصر سنگین همچون جیوه در بدن ماهی به سیستم عصبی و بافت‌های جانوران صدماتی وارد می‌کند.

ماهی‌هایی که بیشتر عمر می‌کنند در بدن آنها جیوه بیشتری تجمع پیدا کرده است و این ماده بر عملکرد بدن موجودات زنده تاثیر منفی خواهد داشت، بنابراین باید در مصرف ماهی‌ها دقت لازم انجام شود تا عملکرد انتقال دهنده‌های عصبی بدن تحت تاثیر عوارض عناصر سمی قرار نگیرد.

آسپارتام

شیرین کننده مصنوعی به نام آسپارتام که معمولا در خوراکی‌های بدون قند مورد استفاده قرار می‌گیرند عوارض متعددی از قبیل تاثیر منفی بر مشکلات شناختی و رفتاری دارند.

در مطالعه‌ای از آسپارتام در یک رژیم غذایی ۸ روزه استفاده شد و نتایج نشان داد مصرف کنندگان این شیرین کننده مصنوعی در آزمون‌های ذهنی توانایی کمتری داشتند، علاوه بر آن مطالعه دیگری نشان داد مصرف بالای نوشیدنی‌های حاوی آسپارتام خطر ابتلا به زوال عقل و سکته مغزی را افزایش داده است؛ با وجود این سازمان غذا و دارو آمریکا معتقد است آسپارتام ماده غذایی ایمنی است.

مصرف غذا‌های سالم بر عملکرد بهتر مغز تاثیر گذار است بنابراین باید در انتخاب خوراکی‌ها دقت کرد تا توانایی‌های شناختی و مغزی به مرور زمان تضعیف نشود.

منبع:باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

 

ارسال نظرات