صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - 03 June 2023
مصرف لاشه دام مبتلا به بیماری تب کریمه – کنگو (CCHF) می تواند موجب انتقال آلودگی به انسان شود.
کد خبر: ۹۱۵۴۴۵۰
|
۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۵

به گزارش خبرگزاری بسیج در قزوین، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان قزوین از عموم مردم خواست: گوشت قرمز را صرفاً از طریق اماکن عرضه مجاز گوشت قرمز در سطح شهر که گوشت خود را از کشتارگاههای استان که لاشه های عرضه شده ممهور به مهر نظارت بهداشتی دامپزشکی و نیز لیبل درج مشخصات همچون نام کشتارگاه، تاریخ تولید و انقضای فرآورده است، تامین کنند.


دکتر مهدی جلوخانی گفت: ویروس عامل بیماری تب کریمه، از طریق کنه ها منتقل می شود، بنابراین در فصول گرم سال که با افزایش فعالیت کنه ها همراه است، امکان بروز مواردی از بیماری دور از انتظار نیست.


وی افزود: اگرچه بیماری از طریق تماس با لاشه و خون دام آلوده به انسان قابلیت انتقال دارد ولیکن علایم آشکاری در دام ایجاد نمی کند و بر همین اساس سازمان بهداشت جهانی موثرترین راه برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری را ارتقای دانش بهداشت عمومی از طریق توسعه آموزش های عمومی معرفی کرده است.


جلوخانی در خصوص راههای دیگر پیشگیری از این بیماری گفت: رعایت اصول بهداشتی در هنگام کشتار دام و بویژه نگهداری لاشه دام کشتار شده در سردخانه به مدت ۲۴ ساعت می تواند آلودگی احتمالی لاشه به ویروس را مرتفع کند که این امر از طریق همکاری کشتارگاه های صنعتی استان با ناظرین بهداشتی دامپزشکی فراهم شده است.


وی تصریح کرد: اداره دامپزشکی قزوین در حد توان مقابله با ناقلین بیماری را از طریق سمپاشی رایگان اماکن دامی و نیز بدن دامها در تعدای از روستاهای شهرستان در دست اجرا داشته و واحد نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره دامپزشکی نیز برخورد جدی با افرادی که احیاناً به صورت غیر مجاز کشتار دام انجام می دهند را در دستور کار دارد.


وی همچنین توصیه کرد: حتی در مناسبت های مختلف نیز اقدام به قربانی کردن دام در کشتارگاهها توصیه همیشگی دامپزشکی بوده و در موارد محدودی که این امکان فراهم نشود، رعایت اصول بهداشتی در زمان ذبح و رعایت اصول بهداشت فردی (مانند استفاده از دستکش و ماسک و لباس مناسب) و خودداری از تماس دست با لاشه گرم و نگاهداری آن بمدت ۲۴ ساعت قبل از مصرف در دمای یخچال الزامیست.

 

1010/د30/ب

ارسال نظرات