صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۰۶ تير ۱۴۰۲ - 27 June 2023
معاون وزیر صمت گفت:حدود ۸۸ هزار واحد صنعتی در کشور فعال هستند که ۹۲ درصد یعنی حدود ۴۳ هزار این تعداد با عنوان واحد‌های کوچک در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند.
کد خبر: ۹۱۶۴۵۴۹
|
۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، محسن صالحی‌نیا امروز در همایش روز صنایع کوچک و شهرک‌های لرستان اظهارکرد: سازمان صنایع کوچک دو محور را مدنظر قرارداده که هر دو محور نهایت منجر به چگونگی فعالیت‌های اقتصادی مبتنی بر فناوری و بهره‌وری در واحدهای تولیدی می‌شود.

وی افزود:ایجاد زیرساخت‌ها و توسعه آن‌ها، به کارگیری دانش‌های روز در مورد تامین تجهیزات و زیرساخت‌ها و عواملی مانند زیست محیطی که بتواند فعالیت مناسبی در چرخه تولید و صنعت ایجاد کند  از محورهای سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های لرستان عنوان کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: حدود 900 شهرک و ناحیه صنعتی همچنین  850  شهرک در حال بهره‌برداری و ساخت و سازدر کشور وجود دارد.

صالحی‌نیا با بیان اینکه لرستان 0.2 درصد جمعیت کشور و 1.7 درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده، تصریح کرد: لرستان 22 شهرک‌ مصوب دارد که متناسب با جمعیت استان است، همچنین شهرک‌هایی نیزدر حال واگذاری داریم.

وی تاکید کرد: اما موضوع و نکته قابل تامل در مورد شهرک های صنعتی میزان اشتغال آنها است که کمتر از یک درصد است و این بدین مفهوم است که از ظرفیت و قابلیت  این واحدها استفاده نشده، از سوی دیگر اشتغال زایی طرح‌های در حال ساخت و ساز نیز زیر یک درصد است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه  برای صنایع کوچک به بهره‌برداری رسیده در استان نیازمند اجرای طرح توسعه، اصلاح ساختار و ارتقائ سطح فناوری هستیم، تصریح کرد: ظرفیت استان در بخش‌های مختلف و تلاش دولت برای استان‌های در حال توسعه نوید بخش شرایط بهتری با طراحی و برنامه‌ریزی است.

صالحی‌نیا با بیان اهمیت خوشه‌های صنعتی در استان گفت: خوشه سنگ و گلیم که در استان در حال اجرا است، موضوع عسل و آبزیان نیز در حال مطالعات  شناختی است علاوه بر این 7 یا 8 خوشه دیگر نیز شناسایی شده که انتظار ما این است ظرف مدت کوتاهی تدوین و مطالعات شناختی آن اغاز شود.

وی با اشاره به اینکه توسعه خوشه‌ها در کنار نظام پیمانکاری فنی همچنین کنسرسیوم صادراتی ظرفیت صادرات خوشه‌های سنگ و فرش را در لرستان فراهم می‌کند، افزود: امروزه استفاده از توانمندی  فن بازارها و کمک کلینیک های توسعه فناوری برای افزتیش کیفیت، قیمت، بازارمشتری کالاها امری اجتناب ناپذیر است.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه مشکل  تامین نقدینگی و سرمایه درگردش صنایع از مشکلات پیش روی صنعت گران است، گفت: با توجه به ساختار کشور در مورد تامین نقدینگی بنگاه‌ها  که یک روش معمولی و تدریجی از طریق بانک‌ها و موسسات مالی است که به نظر می‌رسد باید با استفاده از روش جدید با گستره صنایع زنجیره‌های تامین مالی روی بیاوریم.

به گفته صالحی‌نیا حدود 88 هزار واحد صنعتی در کشور فعال هستند که 92 درصد یعنی حدود 43 هزار این تعداد با عنوان واحدهای کوچک در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند.

وی افزود: اگر بگوییم حدود 22 درصد از این واحدها دچار رکود شده اما 78 درصد دیگر با ظرفیت‌های متفاوت  فعال هستند که بخشی از تولیدات کشور و اشتغال را به خود اختصاص داده‌اند، همچنین حدود سی و دوهزار واحد صنعتی در حال ساخت داریم، یعنی  درسال 25 درصد این واحدهای در حال ساخت به بهره‌برداری می‌رسند.

معاون وزیر صمت ادامه داد: یعنی به تعبیری 7 یا هشت هزار واحد به ظرفیت صنعتی کشور افزوده می‌شود که هنگام ساخت از ظرفیت صنعتی فنی و مهندسی  و محصولات صنعتی استفاده می‌کنند.

صالحی‌نیا تاکید کرد: برای رسیدن به توسعه صنعتی نیازمند ایجاد زیر ساخت‌ها و هم‌افزایی بین دستگاه‌ها هستیم، زیرا در غیر این صورت در حوزه ظرفیت اقتصادی، رقابت و بهبود کیفی تولیدات اتفاقی نخواهد افتاد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات