صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - 24 November 2023
سلطه آمریکا در عراق چندان دیرینه نیست و به سال‌های اخیر مربوط می‌شود اما باید پذیرفت که ملت عراق در این مسیر گام‌های پرسرعتی را برداشت.
کد خبر: ۹۲۱۱۶۰۵
|
۰۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۷

به گزارش خبرگزاری بسیج، عباس سلیمی نمین در یادداشت روزنامه وطن امروز آورده است:

 

یک- آنچه روز جمعه در عراق شاهد بودیم، در تاریخ این کشور بی‌سابقه بود. درگیری‌های ملت عراق در تاریخ معاصر همواره با سلطه انگلستان بوده و چندان با آمریکایی‌ها در تقابل قرار نگرفته بودند؛ از این رو شناختی نسبت به آمریکایی‌ها نداشتند. هیچ کشوری نمی‌تواند نسبت به قوای سلطه به شناخت جامع دست پیدا کند؛ مگر آنکه سابقه مبارزه با آن را داشته باشد. صدام هم عامل انگلیس بود که در حزب بعث نفوذ کرد و توانست مسیر حزب بعث را تغییر دهد. از این رو سابقه مبارزاتی ملت عراق عمدتا با انگلیسی‌ها بود و این سابقه مبارزاتی بسیار روشن و قابل تفاخر است.

دو- سلطه آمریکا در عراق چندان دیرینه نیست و به سال‌های اخیر مربوط می‌شود اما باید پذیرفت که ملت عراق در این مسیر گام‌های پرسرعتی را برداشت. ملت عراق که در تاریخ خود چندان با آمریکا درگیر نبوده اما به سرعت توانست به شناخت از ماهیت آمریکا نائل آید. شناخت ملت‌ها از ماهیت پیچیده قدرت‌ها به سابقه تاریخی آنها برمی‌گردد. سابقه شناخت ملت ایران در این زمینه نیز به چند دهه قبل برمی‌گردد که در چند مرحله آمریکایی‌ها را آزمودند و ماهیتی را که همواره تلاش در مخفی بودن آن داشتند به طور پیچیده شناختند.

اما ملت عراق باور نداشت آمریکا تا این اندازه خباثت داشته باشد که سلطه‌طلبی را درون کشور آنها به گونه‌ای دنبال کند که ضمن ایجاد اخلال در عراق، اجازه دست‌یابی آنها به ساختار قانونی را ندهد.

اگر ملت عراق سابقه شناخت از آمریکایی‌ها را داشت، می‌فهمید آنها در کشورهای مختلف متکی به استبداد هستند که مقدمه استبداد، ایجاد اغتشاش و ناامنی است.

سه- هیچ کشوری استبداد را نخواهد پذیرفت مگر آنکه از بی‌نظمی، ناامنی و جنایاتی که در شرایط بی‌قانونی شکل می‌گیرد، در رنج باشد. کشورهای سلطه‌گر برای اینکه بتوانند در کشورهای مختلف سلطه پیدا کنند، ابتدا چنین نابسامانی‌هایی را رقم زده و بعد مستبدی را سر کار آورده و بعد با چنین عنصری کار می‌کنند. کشورهای مستبد هرگز با ساختار دموکراتیک همراه نیستند، چرا که دموکراسی آنها را با گروه‌های مختلف مواجه می‌کند در حالی که مستبدان به دنبال تاراج حداکثری هستند اما در مجموعه قانونمند هرگز به منافع حداکثری دست پیدا نخواهند کرد.

چهار- در لیبی بی‌نظمی به وجود آوردند و امروز خودشان اجازه نمی‌دهند در این کشور ساختار قانونی روی کار بیاید.

آنقدر این کشور را تضعیف می‌کنند تا در نهایت یک دیکتاتور روی کار آورده و بتوانند این کشور را غارت کنند. اما خوشبختانه در عراق شاهد یک تحول هستیم و این تحول به برکت مبارزات ملت عراق و ایران در ارتباط با پدیده پیچیده داعش حاصل شد. این مبارزات شناخت عمیقی نسبت به آمریکا حاصل کرد که یک بازی دوسویه را در عراق آغاز کردند، آنها از یک سو داعش را خلق کرده و از سوی دیگر برای شکست آن عراق را به وحدت با خود دعوت کردند. در واقع حرکت دوسویه‌ای را آغاز کردند که هر دو سوی آن در اختیار آمریکایی‌ها باشد.

در این مبارزات بخشی از مردم عراق درک کردند آمریکایی‌ها موجودات فریبکار و حیله‌گری هستند که هرگز نمی‌خواهند در عراق استقرار قانون صورت بگیرد. ابتدا آمریکا می‌خواست فرماندار نظامی در عراق روی کار بیاید و این یعنی هر تصمیمی با خواست و اراده این کشور صورت پذیرد اما وقتی به کمک ایران دولت عراق استقرار یافت و دموکراسی و رای مردم در ساختار سیاسی نوین این کشور تجلی یافت، این برای آمریکا دردآور بود که دومین کشور مهم منطقه در مسیر دموکراسی گام بردارد. آمریکا برای توقف این مسیر تلاش کرد اما امروز با مقاومت جدی ملت عراق مواجه است.

پنج- راه طولانی مردم عراق در شناخت دشمن به برکت خون 2 شهید بزرگوار که در عراق به زمین ریخته شد جامه عمل پوشید. امروز ملت عراق به قدرت ملی خود متکی شده است. نمایش قدرت ملت عراق در روز جمعه آمریکایی‌ها را در هم خواهد شکست و انسجام آنها را به هم خواهد ریخت. اجتماع عظیم و میلیونی عراق در روز جمعه در طول مبارزات مردم عراق بی‌سابقه بود که این انسجام وحدت نظر آمریکایی‌ها را بر هم زده و عامل تضعیف آنها خواهد شد و اجازه نخواهد داد آنها با قدرت در عراق حضور پیدا کنند. این تزلزل موجب خواهد شد آنها صحنه عراق را ترک کرده و این اخراج، تلاش آنها در ایجاد اخلال و ناامنی در عراق را ناکارآمد خواهد کرد. اگر آمریکا در عراق نباشد نمی‌تواند هر روز یک بازی جدید راه بیندازد و اگر صحنه‌گردان ملت این کشور باشد، عراق به سرعت به قدرت جدی در منطقه تبدیل خواهد شد.

ارسال نظرات