صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 21 June 2023
عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای طلاب تصریح کرد: مردم فهیم و بصیر ایران اسلامی با وجود جوسازی های رسانه ای دشمن و ایادی آن ها و نیز اخبار و شایعات مربوط به شیوع ویروس کرونا، حضور خوب و گسترده ای در انتخابات دوم اسفندماه داشتند.
کد خبر: ۹۲۲۰۰۸۶
|
۰۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۰

به گزارش سرویس بسیج طلاب و روحانیون خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام علی قهرمانی با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: با این وجود در زمینه مباحث کلان کشور و نیز با توجه به شایعات و اخبار اغراق شده مربوط به شیوع ویروس کرونا، همچنان نیازمند توجه جدی به مقوله سواد رسانه ای و تقویت این بحث در جامعه هستیم.

وی افزود: در روزهای اخیر و به موازات داغ تر شدن فضای انتخاباتی کشور، شاهد انتشار اخبار و مطالبی درباره شیوع ویروس کرونا در کشور بودیم که حاوی گزاره هایی بود که با تحلیل آن ها می توانیم به راحتی دروغ بودنشان را تشخیص دهیم و در این جا لازم است که به شکل مبسوط به تحلیل و بررسی دقیق این گونه اخبار بپردازیم، به ویژه با عنایت به این که متاسفانه گاهی برخی اهالی رسانه حتی آماتورگونه در دام خبرهای دروغ و انتشار آن ها می اُفتند.

مدیر اندیشکده مهدویت مسجد مقدس جمکران همچنین گفت: از سویی باید یک سری قوانین و ضوابط با تاکید بر اهمیت و ضرورت صداقت فعالیت های رسانه ای وجود داشته باشد تا به این وسیله به نوعی مانع از تولید و نشر اخبار دروغ و مشوش کننده شویم.

وی بیان داشت: به هر حال اصل اول در مورد رسانه صادق بودن است که به خصوص آموزه های دینی ما همین مساله را به شدت مورد تاکید قرار می دهند و از جمله نشانه های انسان مؤمن در کلام گهربار حضرات معصومین(ع) این است که فرد صادق باشد.

وی افزود: حتی در برخی روایات به این موضوع اشاره شده که مرز تشخیص انسان مؤمن از غیرمؤمن صداقت داشتن یا صداقت نداشتن اوست و بر این اساس، رسانه ای که می خواهد مؤمن و انقلابی باشد در درجه اول باید صداقت داشته باشد و حتی ما اگر می خواهیم ملاکی برای تداوم فعالیت رسانه ها داشته باشیم، باید تأکید ویژه ای بر اهمیت مساله صداقت نماییم.

این کارشناس و تحلیلگر مسایل رسانه ای خاطرنشان کرد: در همین جمعه گذشته انصافاً مردم ما در انتخابات از باب حضور حداکثری خوب عمل کردند و فریب جوسازی رسانه ای دشمن و برخی ایادی داخلی آن ها به خصوص در شبکه های اجتماعی را نخوردند و حتی با وجود شایعات مربوط به ویروس کرونا، بخش قابل توجهی از مردم پای صندوق های رای در اقصی نقاط ایران اسلامی حاضر شدند.

وی گفت: بنابر این ما باید قوانین خوب و محکمی در این باره داشته باشیم تا با کسانی که غیرصادقانه و غیرمتعهدانه رفتار می کنند، برخورد مناسب صورت گیرد، ضمن آن که در همین قضایا، مردم می توانند رسانه های درست، امانتدار و حرفه ای را از غیر آن  بشناسند و در رجوع خود به منابع رسانه ای دقت بیشتری داشته باشند.

حجت الاسلام قهرمانی همچنین با تاکید اهمیت اهتمام به آموزش های مبتنی بر سواد رسانه ای ابراز داشت: در تکنیک های جنگ نرم، گاهی دروغی را به راحتی منتشر می کنند و بعد از آن که اثر خودش را همین خبر دروغ گذاشت، وقتی تحت فشار قرار می گیرند، یک تکذیبیه ساده منتشر می کنند و این در حالی است که باید با این قبیل کارها نیز به شیوه مناسب برخورد قانونی صورت گیرد تا این گونه حربه ها باعث نشود آرامش و امنیت فکری و روانی مردم مخدوش شود.

وی یادآور شد: در کنار اهمیت مساله قوانین، باید نظارت مناسب و مطلوبی از سوی دستگاه قضایی و نظارتی بر رسانه ها وجود داشته باشد؛ چه خبرگزاری های بزرگ و رسمی و چه رسانه های کوچک تر که در قضایایی مثل انتخابات و یا انتشار اخبار مربوط به ویروس کرونا، می بینیم اتفاقاً خیلی هم اثرگذار و جریان ساز می شوند و لذا باید نظارت مناسبی بر عملکرد رسانه ها در فضای جامعه وجود داشته باشد.

وی گفت: از سویی ما نیازمند مطالبه گری رسانه ای با روحیه انقلابی هستیم که اگر این کار صورت گیرد، اعتماد عمومی تقویت می شود و در عین حال می بایست اضلاع مثلث قوانین کارآمد، نظارت درست و برخورد جدی با تخلفات همواره مورد عنایت باشد.

عضو هیئت مدیره انجمن سواد رسانه ای طلاب بیان داشت: در حوزه عمومی نیز باید همچنان تقویت سواد رسانه ای در دستور کار قرار گیرد و در این باره کوتاهی و قصور نباید داشته باشیم، چرا که سواد رسانه ای کمک می کند که مردم رسانه های خوب و حرفه ای را به درستی بشناسند و به آن ها اعتماد کنند.

 

حوزه نیوز

ارسال نظرات