صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 26 May 2023
اکثر افرادی کهفقط به فکر ظاهرسازی هستند، این افراد تنها برای کسب وجهه اجتماعی این اقدامات را انجام می دهند و هدفی جز ایجاد و حفظ پرستیژ اجتماعی خود ندارند.
کد خبر: ۹۲۴۵۶۹۸
|
۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۸

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،انسان ها به سبب اجتماعی بودنشان همواره در حال تعامل با یکدیگر هستند. این تعامل ها سبب می شود رفتارهایی به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه از آن ها بروز کند که بر دیگران تأثیر می گذارد، ممکن است از او الگوبرداری کنند و یا در حالت کلی تر، نوع نگاه آن ها را نسبت به فرد تغییر می دهد.
یکی از این رفتارها که سابقه دیرینه دارد، دو رویی در رفتار و گفتار است که به تناوب در جامعه شاهد آن هستیم، افرادی که برخلاف آنچه می گویند رفتار می کنند یا برخلاف آنچه رفتار می کنند ادعاهایی دارند. به طور مثال کسی که تمام دغدغه اش بحث های مالی است اما موقع صحبت با دیگران از فضل، کمالات و اخلاق دم می زند و یا کسی که درس برای او در اولویت زندگی قرار ندارد اما برای حفظ پز اجتماعی خود بیان می کند که در اثر عشق و علاقه به تحصیل، قصد ادامه دادن این مسیر را دارد، نمونه های بسیار کوچک اما آشکار این آسیب در جامعه است.
در قرآن نیز به این موضوع اشاره شده است و با مخاطب قرار داد مومنان در سوره مبارکه صف، آیات ۲ و ۳ می فرماید: «چرا چيزي مي‏ گوييد که انجام نمي‏ دهيد، نزد خدا سخت ناپسند است که چيزي را بگوييد و انجام ندهيد».
این دو رویی امروز به کمک بهره گیری از شبکه های اجتماعی بیش از گذشته ظهور و بروز یافته است و مشاهده آن تنها محدود به فضای حقیقی نیست. فردی که در استوری اینستای خود در حمایت از مردم کم درآمد از گران شدن کرایه خانه ها شکایت می کند، بلافاصله پستی از یک سفر خود به شهرهای شمالی می گذارد که در ویلای شخصی در حال درست کردن جوجه است! یا دیگری که دلش برای کودکان کار می سوزد و بر اساس آن پستی منتشر می کند در حالیکه در پست بعدی و چه بسا، قبلی خود تصاویری از خرید اجناس برند و مارک خود گذاشته است.
در کنار این ها، شاهد شکل گیری و رشد کاربرانی هستیم که سعی می کنند جلوه هایی غیر واقعی از زندگی خود را به نمایش بگذارند که نشان دهند زندگی خاص و پر زرق و برقی دارند، در حالیکه با کمی گشتن در فضای مجازی حقه های این افراد مشخص می شود، گرفتن عکس از زاویه بسته، بریدن یک تکه از تصویر و نیز روتوش کردن عکس، از جمله فنون عکاسی پر کاربرد و سواد استفاده از نرم افزارهایی است که به وفور این روزها مورد استفاده قرار می گیرد و هدف این است که به مخاطب القا کند در فضا و مکان بسیار خاص و زیبایی در حال زندگی و یا تفریح است.
در نشان دادن روابط خانوادگی هم این معضل ریشه دوانده است، کسی که با خانواده خود اختلافات سلیقه یا عقیده دارد، پست هایی از مهر و عاطفه ی سرشار اعضای خانواده خود منتشر می کند که هر بیننده ای را به حسرت این همدلی اعضای خانواده وا می دارد. این رفتار می تواند دو منظور داشته باشد، یکی اینکه نشان دهد با تمام اختلاف ها، آرامش خانواده در اولویت قرار دارد و یا اینکه کاربر در حال ظاهرسازی و موجه جلوه دادن رفتار خود است زیرا اگر از نزدیک با وی برخورد داشته باشید، متوجه این موضوع می شوید. این کاربران سعی می کنند تصاویر زیبا و به یاد ماندنی از خود در کنار خانواده و دوستان منتشر کنند تا نشان دهند که انسان های موفقی در برقراری ارتباط با سایرین هستند اما آن میزان که به ظاهر توجه دارند به اصل و مبداء کار اهمیت نمی دهند و برای حل مشکلات خود با دیگران گامی بر نمی دارند.
نکته مهم در این مورد، داشتن آگاهی نسبت به پشت پرده این تصاویر است تا بدین ترتیب، مخاطب به اصطلاح ظاهر زندگی دیگران را با باطن زندگی خود مقایسه نکند و در کنار آن با کم توجهی به چنین پست هایی، سعی در اصلاح رفتار وی داشته باشد ولی مخاطبی که این بخش از سواد رسانه ای را نداشته باشد، با دیدن چنین تصاویری با خود فکر می کند که ثروت آن چنانی ندارد که بتواند این سطح از زندگی را برای خود ایجاد کند، پس دچار افسردگی و ناامیدی می شود و از طرف دیگر ممکن است مانند همین کاربران به ورطه ی دو رویی بیفتد و خود نیز به این جرگه بپیوندد.
اما اگر کسانی ناآگاهانه دچار چنین مشکلی شده اند بهترین توصیه برای اصلاح این رفتار آن است که پیش از انجام هرگونه رفتاری در مورد آن فکر کنند و خود را در جای مخاطب قرار دهند که اگر با چنین رفتار دوگانه ای مواجه شد، چه عکس العملی نشان می دهد؟ با چنین دیدگاهی کم کم می تواند رفتار خود را بهبود ببخشد و اختلاف حرف تا عمل را از بین ببرد.

طنین یاس - زهرا باقری

ارسال نظرات