صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

شنبه ۲۴ تير ۱۴۰۲ - 15 July 2023
دولت ابراهیم رئیسی گامی را برداشته که دولت های قبلی جرات تصور آن را نداشتند: دولت زنجیره زیرساخت ها را تکمیل کرده است. 
کد خبر: ۹۵۲۷۱۴۲
|
۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از یاسوج، بسیاری از مردم استان و حتی نخبگان، نمی دانند ۳٠٠ _ ۴٠٠ سال پیش استانی که اکنون کهگیلویه و بویراحمد نامیده می شود ایالتی از ایالت های ایران بود که از دزفول تا خلیج فارس و از بصره تا سپیدان فارس کشیده شده بود. نقش مهمی در تحولات تاریخی ایران داشت و همه اینها از شهری تاریخی به نام دهدشت و پیشتر از آن بلادشاپور مدیریت می شد. اما این منطقه به صورت عجیبی در حاشیه رفت تا انقلابی در ۱۳۵۷ رخ داد. همه چیز چراغ خاموش و بی صدا جلو رفت تا ۴۵ سال بعد در ۱۴٠۲.
سال ۱۴٠۲ ، سال خیزش دوباره کهگیلویه و بویراحمد برای یافتن نقش تاریخی خود در  آینده ایران خواهد بود. در واقع ظرفیت این استان  برای نفوذ در تحولات تمدنی ایران  تا حدود زیادی به توانایی آن در اجرای زنجیره از اَبَرپروژه های عمرانی بستگی دارد. دولت ابراهیم رئیسی گامی را برداشته که دولت های قبلی جرات تصور آن را نداشتند: دولت زنجیره زیرساخت ها را تکمیل کرده است. 
تعریف شدن پروژه های تمدنی مانند جاده های بزرگ سراسری، پروژه های عظیم و اَبَرپروژه ها نه تنها بر پایان سه قرن عقب ماندگی از تحولات ایران  مهر تایید می زند ، بلکه این پروژه ها امیدواری مردم را نیز به همراه خواهد داشت.

چشم انداز توسعه تمدنی کهگیلویه به سرانجام بیش از چهار دهه پروژه های عمرانی بستگی دارد. بسیاری از پروژه ها واقعا زیرساختی هستند و از حوصله یک دولت و دو دولت خارج است و بسیاری از نگاه کردن به چشم انداز آن می ترسند. برخی هیچگاه دوست ندارند ریسک طولانی شدن پروژه ها را متحمل شود. آنها بر این باورند که پروژه های زودبازده و کوچک گزینه بهتری از آب در خواهد آمد.

 اجرای پروژه هایی که جمهوری اسلامی آنها را حمایت می کند، موضع مثبت دولت های پس از انقلاب نسبت به مردم کهگیلویه و بویراحمد را به نمایش می گذارد و  در عین حال یک استراتژی نیز محسوب می شود. در واقع این پروژه ها مانند یک «آزمون رورشاخ» است که نیت های متفاوت بازیگران کلیدی را به نمایش می گذارد. بسیاری از رهبران منطقه ای و ملی امیدوارند پروژه ها، کهگیلویه و بویراحمد را به بر عهده گرفتن نقش بزرگی در تاریخ ایران ترغیب کند. این یک آرزوی کاملا محتمل است. پروژه های عظیم عمرانی مکانیسمی به شمار می روند که به سرانجام رسیدن آنها کهگیلویه و بویراحمد را به نقش تاریخی خود در پیوند شمال و جنوب ایران نزدیک تر خواهد کرد.

بسیاری از افراد کم حوصله و بدبین که زمانی افتتاح پروژه عظیم جاده پاتاوه - دهدشت را غیرمحتمل می دانستند، در نهایت روزهای آینده در 26 تیرماه افتتاح آن را توسط سید ابراهیم رئیسی مشاهده خواهند کرد. دولت سیزدهم جمهوری اسلامی تمرکز و اعتبار زیادی گذاشت تا این پروژه تکمیل شود. به هر ترتیب، افراد بدبین هیچگاه به این پروژه به عنوان بخشی از استراتژی که خیزش دوباره کهگیلویه و بویراحمد را تسهیل می کند، نگاه نکردند. 
در بخش دیگر این استان کوچک پتروشیمی مهم گچساران افتتاح می شود. چند طرح پتروشیمی بزرگ و کوچک دیگر در چرام و گچساران در همین سفر کلنگ زنی می شود که همه آنها قرار است صنعت نفت و گاز را به توسعه استان گره بزند؛ آرزویی ک پس از نیم قرن استحصال نفت و گاز از میادین این استان محقق می شود. 
 سد چم شیر و چند سد دیگر نیز توسعه کشاورزی استان را هدفگذاری کرده اند.  در سفر رئیس جمهور به استان چند سد افتتاح یا کلنگ زنی می شود.سد چم شیر که گفته می شود دومین سد برقابی ایران است در این سفر افتتاح و سد سقاوه و پراشکفت کلنگ زنی می شود. 
میدان گازی مختار در نزدیکی شهر یاسوج نیز در همین سفر کلنگ زنی می شود که چهارمین میدان گازی وسیع ایران به شمار می رود. 

برخی افراد که چشم انداز دورتری را می بینند صحبت در مورد این واقعیت را آغاز کرده اند که یکی از پیامدهای ابرپروژه هایی که هفته جاری کلنگ زنی یا افتتاح می شود، توسعه فراگیر در جنوب غرب ایران خواهد بود. «دولت سیزدهم پس از این سفر، میلیاردها دلار به استان منتقل خواهد کرد. این دولت با فعال کردن ظرفیت های ذاتی این استان،  آغازگر یک عصر جدید خواهد بود.  

 این یک توافق کاملا غیررسمی است که نیاز به سطح معینی از اعتماد متقابل دارد. دولت و مردم استان در تلاش برای خلق فرصت های جدیدی هستند که انتظار می رود، اولین گام به سوی یک پیشرفت گسترده تر و عصری درخشان باشد.

ارسال نظرات