صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 04 June 2023
به بهانه اکران ویلایی‌ها در جوار مزار شهدای گمنام کوه خضر
داستان فیلم روایتگر زنانی است که همسرانشان که عموماً جزو فرماندهان جنگ به شمار می‌روند، در جبهه حضور دارند و آنها نیز چند کیلومتری عقب‌تر از جبهه در یک شهرک نظامی، چشم انتظار شوهرانشان هستند...
کد خبر: ۸۸۷۹۴۲۷
|
۰۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۱
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، اکران فیلم ویلایی‌ها در دو شب پایانی هفته گذشته آن هم در جوار قبور مطهر شهدای گمنام کوه خضر نبی قم، انگیزه‌ای شد تا سطوری راجع به این فیلم ارزشمند و تاثیرگذار، بنویسم هر چند که تعریف و تمجید از ساخته منیر قیدی را پیشتر از دوستان مطبوعاتی شنیده بودم و بدین سان مشتاق بودم که در فرصتی به تماشای آن بنشینم که خوشبختانه این مهم در یکی از مرتبط ترین مکان‌ها با حال و هوای شهدا و خانواده‌های شهدا برایم میسور شد.

داستان فیلم روایتگر زنانی است که همسرانشان که عموماً جزو فرماندهان جنگ به شمار می‌روند، در جبهه حضور دارند و آنها  نیز چند کیلومتری عقب‌تر از جبهه در یک شهرک نظامی، چشم انتظار شوهرانشان هستند و در این بین حوادث مختلفی را هر یک به شخصه تجربه می‌کنند که در ایجاد فضای تعلیق دراماتیک فیلم بسیار هم موثر است.

قیدی در نخستین فیلم خود به سراغ سوژه بکری رفته که در تاریخ سینمای دفاع مقدس به آن چندان پرداخته نشده، هر چند که شاید از حیث مفهوم چشم انتظاری، شباهت‌هایی این اثر سینمایی با فیلم درخشان "شیار 143" ساخته نرگس آبیار داشته باشد اما در روایت و فرم قصه تفاوت‌های مشهودی با آن دارد که شرح تفصیل آن ، مجال دیگری می‌طلبد.

آنچه مهم است اینکه به هر حال رویکرد اخیر برخی سینماگران کشورمان به ویژه بانوان فیلمساز به سمت ساخت این گونه آثار، حقیقتاً ارزشمند و قابل تحسین است و مهم‌تر و ضروری‌تر اینکه باید زمینه و شرایطی از سوی مسئولان و رسانه‌ها و نیز مردم با استقبال گرمشان از این آثار فراهم شود که در آینده شاهد هرچه بیشتر ساخته شدن این قبیل آثار البته با کیفیت بهتر و مطلوب‌تر باشیم.

فیلمساز اگرچه از ناحیه ضعف فیلمنامه – که متاسفانه به پاشنه آشیل بسیاری از محصولات سینما و تلویزیون ایران بدل شده- آسیب دیده اما در نمایش دادن سکانس‌های جذابی راجع به اضطراب و نگرانی همسران و مادران شهدا، همچنین دلهره ساکنان شهرک در هنگام حمله هوایی موفق بوده، ضمن اینکه در صحنه آرایی و فضاسازی قصه با عنایت به این مساله که نخستین فیلم بلند سینمایی خود را هم ساخته، درخشان ظاهر شده است.

با این وجود به نظر می‌رسد که تا حدودی در نیمه دوم فیلم، یک مقدار در پرداختن به برخی شخصیت‌های اصلی قصه و ادامه جذاب ماجرا، فیلمساز به مشکل بر می‌خورد اما با این حال تعلیق توام با نگرانی و دلشوره تا پایان فیلم، مخاطب را با خود همراه می‌سازد.

ایفای نقش بسیار خوب بازیگرانی چون ثریا قاسمی، طناز طباطبایی و پری ناز ایزدیار نشان می‌دهد که کارگردان در بازی گرفتن از ستارگانش نیز موفق بوده و توانسته یکدستی خاصی در این باره در کلیت کار ایجاد کند، هر چند که در این بین، بسیاری از منتقدان نسبت به بازی و ایفای نقش صابر ابر در نقش همسر یکی از شخصیت‌های اصلی داستان، ایراداتی جدی وارد دانسته‌اند.

بالاخره اینکه عنوان بندی پایانی فیلم آن هم با نوای " یاران چه غریبانه" کویتی پور، وجه دراماتیک و ارزشی کار را بسیار بالا می‌برد به طوری که کمتر مخاطبِ هنر هفتمی است که با دیدن بخش پایانی فیلم و به ویژه این نوای نوستالوژیک، به یاد حماسه بزرگ شهدا و صبر و استقامت خانواده‌های معظم شهدا، بغض و اشکی نداشته باشد.

ارسال نظرات