صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 April 2024
روفرشی، برگرفته از طرح و نقش گلیم و فرش دستی است که بیشترین تولیداتش با اختصاص ۹۰ درصد سهم بازار متعلق به استان یزد است.
کد خبر: ۸۸۸۸۳۵۳
|
۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۰۱:۱۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، سابقه تولید روفرشی در یزد به ۵۰ سال پیش باز می‌گردد و یکی از هنر صنعت‌های اصیل استان یزد به شمار می‌رود.

اولین روفرشی ها، دارای طرح‌های چهارخانه پنبه‌ای بود که با دستگاه‌های ماکویی بافته می‌شد و برای حفاظت از فرش دستباف کاربرد داشت.

محصولی که اکنون علاوه بر نگهداری فرش در منازل، به عنوان زیراندازی ساده و سبک، قابل شست و شو و قابل حمل در مسافرت و گردش نیز استفاده می‌شود.

روفرشی، برگرفته از طرح و نقش گلیم و فرش دستی است که بیشترین تولیداتش با اختصاص ۹۰ درصد سهم بازار متعلق به استان یزد است.

دبیر انجمن صنایع نساجی استان یزد می‌گوید: هم اکنون ۱۶۰ واحد تولید روفرشی با ظرفیت تولید سالانه یکصد میلیون مترمربع در استان فعال است.

مجتبی دستمالچیان با اشاره به بکارگیری ۶۰۰ ماشین بافندگی در این واحدهای تولیدی می‌افزاید: در تولید روفرشی سه هزار نفر به طور مستقیم در استان یزد مشغول به کار هستند.

آقای دهقانی که مدیرعامل بزرگترین واحد تولید روفرشی در ایران است می‌گوید: در این واحد تولیدی سالانه دو میلیون مترمربع روفرشی بافته و وارد بازار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این واحد تولیدی ۶۰ نفر را بطور مستقیم مشغول به کار کرده است، می‌گوید: در این واحد، روفرشی در مدل‌ها و اندازه‌های مختلف از پادری نیم متری تا ۱۵ متری بافته می‌شود.

اعجاز رنگ، فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی

نقوش و طرح‌های ایرانی با تاثیرپذیری از ذهنیت‌های فرهنگی نظیر نژاد، قوم، منطقه، آداب و رسوم و آئین، هویت بخش صنعت روفرشی در ایران است.

آقای مهدی سعیدپور از طراحان واحد تولید روفرشی یزد در این زمینه می‌گوید: نقش‌های روفرشی بیشتر شامل نقوش گل و گیاه یا نقش جانوران و دیگر نقش‌های تزئینی است.

وی با اشاره به اینکه مسئله طرح و رنگ دو کیفیت جدایی ناپذیر در نقش روفرشی است، می‌افزاید: رنگ در روفرشی عامل تعیین کننده دارد. رنگ‌های دلپذیر ایرانی که نموداری از فرهنگ و هنر مشرق زمین و ذوق خلاق بافنده و طراح است در گل‌ها و نقش‌های متعدد جلوه گر می‌شود.

مسعود یاوری هم که نزدیک به بیست سال در تولید روفرشی فعالیت دارد، می‌گوید: در واحد تولیدی اش نقوش اصیل فرش ایرانی بر روی روی دستگاه پیاده و بافته می‌شود.

به گفته وی، شاه ترمه، شاه نشین، شاهکار، شاه گل، سادینا و شاهسوند از پرطرفدارترین طرح هایی است که در این واحد تولیدی برای مشتریان بافته می‌شود.

بازارگرمی روفرشی‌های یزد در جهان

دبیر انجمن صنایع نساجی استان یزد می‌گوید: ۶۰ درصد روفرشی‌های یزد به خارج از کشور صادر می‌شود.

مجتبی دستمالچیان می‌افزاید کشورهای قرقیزستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، پاکستان، افغانستان، قطر، کشورهای آسیای میانه، عراق و عمان عمده کشورهای هدف صادراتی روفرشی است.

افزایش ۳ برابری تولید و صادرات روفرشی با رفع موانع

نساجان یزدی نیم قرن پیش دست به کار تولید محصولی شدند که امروز نه تن‌ها در ایران بلکه شهر ت. جهانی دارد.

محصولی که با مواد اولیه ۱۰۰ درصد ایرانی در حال تولید است و به گفته تولیدکنندگان روفرشی اگر حمایت بیشتری از این بخش شود، تولید و صادرات آن تا سه برابر افزایش خواهد یافت.

سرمایه در گردش مورد نیاز برای تامین مواد اولیه، اعطای تسهیلات برای نوسازی ماشین آلات، ضعف مدیریتی برای معرفی روفرشی به بازارهای خارجی، حمایت نشدن تولیدکنندگان برای حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی برای بازاریابی و معاف بودن صادرات روفرشی از ارزش افزوده از جمله مشکلاتی است که تولیدکنندگان روفرشی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ بنابراین در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری شده، امید است با رفع موانع و مشکلات پیش روی صنعت روفرشی و حمایت بیشتر مسئولان، علاوه بر اشتغالزایی بیشتر، میزان تولید و صادرات این محصول رشد قابل توجهی داشته باشد.

خبرگزاری صداوسیما

ارسال نظرات