صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - 08 June 2023
تجربه های گذشته از رویارویی دولت ها در برخورد با گروه هایی که به اندیشه ی سلفی جهادی عقیده دارند، خصوصا در غرب آسیا نشان دهنده ی آن است که هر زمانی یک گروه و دسته از این جماعت توسط دولتی سرکوب می شود بار دیگر در قالب تشکیلاتی جدید و با اندیشه ای ویرانگرتر در جایی دیگر باز تولید خواهد شد.
کد خبر: ۸۹۶۳۷۴۳
|
۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از سپاه تهران بزرگ؛ پس از حملات خونبار تشکیلات تروریستی داعش در ماه مبارک رمضان به مجلس شورای اسلامی و مرقد بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، فضای جامعه ایران که تا آن روز هیچ گاه خطر داعش را از نزدیک احساس نکرده بود در بهت و اندوه فرو رفت.

دیر زمانی نگذشت که خبر عملیات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه مواضع داعش در استان دیرالزور سوریه و در ادامه ی پیروزی نیروهای عراقی در موصل و احتمال کشته شدن خلیفه خودخوانده تکفیری ها در سوریه فضای رسانه ایی را پر کرد.

این سلسله از رخدادهای اخیر، تحلیلی را به وجود آورد که بر مبنای آن تصور می شود داعش به آخر راه رسیده و هر چه در عرصه میدانی، ناکامی های بیشتری نصیب سران این تشکیلات شود سعی در جبران آن در فضای بیرونی قلمرو خلافت خودخوانده اش دارد تا نشان دهد که تشکیلات خلافت کماکان زنده است.

همچنان که از شعارهای عربی عوامل حمله تهران به خوبی بر می آید حاملان اندیشه داعش قصد کوچ کردن از دوران ما به صفحات تاریخ را ندارند و سعی دارند خود را به عنوان واقعیتی شکست ناپذیر به دوران ما تحمیل کنند.

شاید زمانی که آمریکا و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به حمایت از گروه های به اصطلاح جهادی سلفی، در مقابله با اتحاد شوروی در جنگ افغانستان می پرداختند،کمتر کسی فکرش را می کرد میوه این نهال نوپا روزی تبدیل به یکی از ترسناک ترین و خونبار ترین کابوس های هزاره سوم میلادی شود.

امروز درست در زمانی که جبهه ی مقاومت در عراق و سوریه به پیروزی های گسترده ای در عرصه ی میدانی خصوصا در موصل و حلب دست پیدا کرده است شاید هیچ چیز مهم تر از خشکاندن ریشه های فکری سازمان تکفیری اهمیت نداشته باشد. امری که حتی از خود آزادی موصل هم واجب تر به نظر می رسد.

شاید مهم ترین حلقه ی مغفول مانده از راه حل بحران های امنیتی روز افزون جهان اسلام در برابر گروه های تروریستی توجه به این نکته است که آنچه از مقابله سخت و نظامی- امنیتی با گروه ها و مروجین تروریزم تکفیری مهمتر است برخورد نرم و فکری با اندیشه ی بسیار خطرناکی است که می تواند از توده های خصوصا جوان و کم اطلاع از مبانی و عقاید اصیل اسلامی چنین مجموعه های دهشتناکی را بیافریند که در راه رسیدن به آرمان خود از هیچ جنایتی فروگذار نخواهند بود.

 شوربختانه، اندیشه سلفی در خلأ دولت های مردمی، قوی و مستقل در جهان اسلام که بر مبنای آموزه های اسلامی شکل گرفته باشد به خوبی توانسته است دل و جان توده های دیندار و جوانان مستعد را که از سال ها سرخوردگی ناشی از استعمار خارجی و استبداد داخلی رنج می برند برباید.

تجربه های گذشته از رویارویی دولت ها در برخورد با گروه هایی که به اندیشه سلفی جهادی عقیده دارند خصوصا در غرب آسیا نشان دهنده ی آن است که هر زمانی یک گروه و دسته از این جماعت توسط دولتی سرکوب می شود بار دیگر در قالب تشکیلاتی جدید و حتی با اندیشه ای ویرانگرتر در جایی دیگر باز تولید خواهد شد.

این مسئله به خوبی با ظهور القاعده از درون مجموعه های موسوم به عرب افغان ها پس از ترور عبدلله عزام و پیدایش تشکیلات داعش پس از سال ها عقب نشینی القاعده عراق، حاصل از مرگ ابو مصعب الزرقاوی و شکل گیری جیش العدل و انصار الفرقان پس از اعدام ریگی، به اثبات رسیده است.

طرح این موضوع به این علت است که تنها راه حلی که ما را برای همیشه از شر این دست گروه ها خلاص می کند نه صرف عملیات های نظامی و اطلاعاتی بلکه خشکاندن ریشه فکری تکفیری ها در زمین جنگ نرم فرهنگی است.

امروز مهمترین وظیفه ای که بر دوش حوزه های علمیه و دانشگاه ها و نخبگان و دانشمندان جهان اسلام است، مقابله ی جدی با جریان فکری سلفی و تکفیری است به گونه ای که نتیجه ی آن به خوبی در میان توده های مسلمان دیده شود.

خطر بزرگ زمانی است که سرمستی های پس از پیروزی های مقطعی در عرصه ی نبرد سخت، منجر به شکست امت اسلام در جبهه ی اندیشه و فرهنگ شود کما اینکه سستی مسلمانان پس از پیروزی اولیه در جنگ احد منجر به فاجعه ای بسیار بزرگ شد.

نویسنده: مجتبی میران

 

 
ارسال نظرات