صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - 05 June 2023
آزادی کارشناس تغذیه به تشریح بایدها و نبایدهای روزه داری و راه‌های تقویت سیستم بدنی در ماه مبارک رمضان پرداخت.
کد خبر: ۹۲۳۳۱۶۵
|
۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۲
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، مریم آزادی کارشناس تغذیه، با اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان و لزوم رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم در زمان کنونی گفت: عوامل زیادی از جمله ژنتیک، شیوه زندگی، تغذیه و فشارهای روحی - روانی در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارند.

وی اضافه کرد: در بین این موارد تغذیه یک فاکتور مهم برای تقویت سیستم ایمنی مطرح شده و می‌تواند بسیاری از بیماری‌های عفونی را مهار و مانع بروز آن شود.

آزادی در ادامه با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای در استان گفت: تغذیه صحیح، رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از ۵ گروه غذایی شامل گروه نان و غلات (از نوع سبوس‌دار) و انواع جوانه‌ها، گروه میوه، گروه سبزی، گروه گوشت با تاکید بر مصرف تخم مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزیجات، گروه شیر و لبنیات (از نوع کم چرب) توصیه می‌شود.

وی مصرف کافی انرژی و پروتئین در برنامه غذایی روزانه را بسیار مهم عنوان کرد و اظهار داشت: برای تقویت سیستم ایمنی و تامین پروتئین مورد نیاز منابع گیاهی پروتئین (حبوبات)، گوشت سفید و تخم مرغ در برنامه غذایی قرار گیرد.

آزادی خاطرنشان کرد: غذاها با منشأ پروتئین حیوانی به ویژه گوشت قرمز، حاوی آراشیدونیک اسید است که باعث التهاب بیشتر می‌شود پس مصرف گوشت قرمز محدود شود.

کارشناس تغذیه اضافه کرد: بعضی از ریزمغذی‌ها از جمله ویتامین c، B6، E، D، روی، منیزیم، سلنیم و امگا ۳ به‌ویژه منابع غذایی غنی از این ترکیبات در سیستم ایمنی نقش دارد.
انتهای پیام/د 


وی به برخی از منابع ویتامین c، B و E اشاره کرد و گفت: از منابع ویتامین c می‌توان به مرکبات، نارنج، آبلیموی تازه و فلفل دلمه‌ای، منابع ویتامین B6 شامل تخم مرغ، ماهی، مرغ، قارچ، حبوبات و آجیل و ویتامین E انواع روغن‌ها و مغزیجات و همچنین روغن مصرفی از نوع مایع و حاوی اسیدهای چرب اشباع‌نشده مانند روغن‌زیتون و کانولا توصیه می‌شود.

آزادی با تاکید بر اینکه مصرف فست فود و گوشت های فرآوری شده (به دلیل اسید چرب ترانس و اشباع) در ماه مبارک رمضان خودداری شود افزود: برخی از میوه ها و سبزیجات ضدالتهاب هستند از جمله انواع کلم ها (کلم بروکلی)، پیاز، انواع توت ها، گوجه فرنگی، انار، چغندر پخته همچنین ادویه‌هایی مانند زردچوبه، سیر، زنجبیل، نعناع و دارچین این خاصیت را دارند.

کارشناس تغذیه در خصوص فعالیت‌های ورزشی در ماه مبارک رمضان، گفت: فعالیت فیزیکی در منزل (پیاده‌روی یا نرمش) حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در برنامه روزانه قرار داده شود.
ارسال نظرات