صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 04 June 2023
در دوره های اخیر برگزاری انتخابات در عراق همواره شاهد این بودیم که مقتدی صدر از یک تاکتیک جهت بهره برداری سیاسی به نفع جریان خودش استفاده کرده و آن اعلام عدم مشارکت در انتخابات و تحریم آن است.
کد خبر: ۹۳۵۸۴۹۳
|
۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۱

خبرگزاری بسیج-محمد مهدی ملکی-در آستانه انتخابات پارلمانی 18 مهر، مقتدی صدر به عنوان یکی از چهره‌های تاثیرگذار شیعه و رهبر ائتلاف سائرون و جریان صدر نسبت به مشارکت در انتخابات موضع متفاوتی اتخاذ کرده و اینطور گفته که در انتخابات پیش روی مشارکت نخواهد کرد.


این موضع گیری باعث شده تا برخی از هواداران وی نیز به تبعیت از رهبرشان کارت های مشارکت در انتخابات خود را به آتش بکشند و بدین سان موجی در جهت کاهش میزان مشارکت در انتخابات شکل بگیرد.


نکته هایی در این خصوص قابل توجه است که در این نوشتار به صورت موجز به آن خواهیم پرداخت:


این موضع گیری اخیر مقتدا صدر واکنش‌های مختلفی را از سوی چهره های سیاسی داخل عراق از جمله «مصطفی کاظمی» نخست وزیر فعلی، «حیدر العبادی» نخست وزیر پیشین، «سیدعمارحکیم» رهبر جریان حکمت و برخی دیگر در برداشته که همگی خواهان انصراف مقتدی صدر از تصمیمش مبنی بر عدم شرکت در انتخابات شدند.


اقدام اخیر صدر مسبوق به سابقه بوده و در دوره‌های گذشته نیز پیش از برگزاری انتخابات وی اعلام می‌کرد که از شرکت در آن دوره از انتخابات منصرف شده است، اما کمی بعد به عنوان یکی از طرف های جدی و مصمم وارد عرصه رقابت سیاسی می شده است و به سهم خواهی های معمول سیاسی می پرداخت.


با این توصیف باید دید که این سناریوی نخ نما شده که در دوره‌های مختلف انتخابات از سوی رهبر جریان صدر اجرایی می شود می تواند امسال برای آنها مفید فایده واقع شود یا تاثیرگذاری خودش را از دست داده است.

باوراتخاذ چنین موضع و تصمیمی از سوی کسی که پیش‌تر اعلام کرده که خواهان دستیابی به جایگاه نخست وزیری عراق است تا به گفته خودش اصلاحات را محقق و مفسدان را دور کند، بسیارسخت و بعید به نظر می رسد.


مقتدی صدر با این اقدام خود می‌خواهد فرار رو به جلو داشته باشد تا از زیر بار قبول مسئولیت وزارتخانه‌هایی که تحت نظر وی در دولت فعلی فعالیت می کردند از جمله وزارت بهداشت که نتوانسته به خوبی مأموریت خود را انجام دهد و وضعیت گسترش کرونا در عراق به شکل نامناسبی مدیریت شده، شانه خالی کرده و به نوعی تطهیر سازی شخصیت صدر را به همراه داشته باشد.


گرفتن ژست اپوزیسیون و مخالف وضع موجود یکی دیگر از اهداف این موضع گیری نمایشی رهبر جریان صدر است گویی که وی هیچگونه دخل و تصرفی در اقدامات و تصمیمات مجموعه دولت فعلی نداشته است.


کاهش سطح مشارکت در انتخابات پیش از همه ضربه به منافع و امنیت ملی عراق وارد می کند بنابراین سوالی که پیش می آید آن است که مقتدا صدر با پشتوانه سالها فعالیت سیاسی نظامی آگاهانه در حال اقدامی علیه منافع ملی است؟ یا آنکه با خوش بینی زیاد میتوان این اقدام صدر را ناشی از فعل و انفعالات طبیعی این بازیگر عرصه سیاست عراق قلمداد کرد؟


اینکه وزارت بهداشت و سیستم بهداشت و درمان زیر نظر جریان صدر و ائتلاف سائرون قراردارد و امروز ما شاهدیم که وضعیت مناسبی در عراق به لحاظ سلامت، بهداشت، درمان و جلوگیری از شیوع گسترده کرونا وجود ندارد هم می تواند یکی دیگر از اهداف به انحراف کشاندن افکارعمومی از سوی صدر به حساب آید.


در شرایط فعلی عراق با توجه به این که در ابعاد مختلف داخلی و خارجی و در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و معیشتی مردم مشکلات متعددی وجود دارد، بهتر آن است که کلیه مردم و مسئولین عراقی با حفظ وحدت و یکپارچگی خود تلاش کنند تا کشور را از شرایط فعلی نجات داده و مقطع حساس کنونی را به خوبی پشت سر بگذارند.
امیدواریم شرایط در عراق به سمتی پیش رود که با برگزاری انتخاباتی سالم و دموکراتیک سطح بالای مشارکت را تجربه کرده و امنیت ثبات هرچه زودتر سراسر آن کشور برقرار شود و از سوی دیگر هم امیدواریم که مطالبات مردم و معترضین در گذشته نه چندان دور که با حمایت مرجعیت عالی شیعیان هم مواجه شد به بهترین نحو ممکن و میسر و محقق شود.

ارسال نظرات