صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاوت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

فرهنگی و هنری

صفحات داخلی

جمعه ۱۶ تير ۱۴۰۲ - 07 July 2023
حجت الاسلام آشتیانی عنوان کرد: بشریت به علم و عقل و دانش و بینش نیازمند است اما ان چیزی که اکنون بشریت بیشتر نیاز دارد بینش و عقل است.
کد خبر: ۹۴۴۷۹۱۵
|
۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۲

قزوین_ به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام جعفر واضحی آشتیانی استاد حوزه و دانشگاه در اولین شب سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) در آستانه مقدسه امامزاده زبیده خاتون(س) قزوین اظهار کرد: خداوند متعال انسان را افرید برای اینکه به کمال برسد کمال هم حداقل و حداکثر دارد. حداقل آن نجات از دوزخ و رسیدن به بهشت است و حداکثر آن در دو قدمی خداوند است.

وی ادامه داد: ما آمده ایم به این مقام و‌ منزلت بلند برسیم. حضرت حق برای اینکه انسان بتواند هم مسیر را پیدا کرده و هم به اوج برسد، ابزار و مسیر را نشان داد که انسان هم مسیر را پیدا کنند و هم حرکت و سرعت متناسب داشته باشد.

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: دو شرط اساسی برای رسیدن به اوج و حداکثر کمال وجود دارد. اول شناخت مسیر و‌ دوم سرعت متناسب است و خداوند دو ابزار مهم را برای رسیدن به اوج کمال به ما عنایت فرموده است که شامل علم و عقل است.

وی در تعریف علم و تبیین جایگاه آن در دین با بیان روایتی از امام صادق(ع) گفت: علم یعنی افزایش اطلاعات و بالا بردن اگاهی. مردم سه دسته هستند یا عالم یا متعلم و یا غثا هستند.عالم ربانی کسی است که پرچمدار است و در مسیر خود عده ای را دنبال خود می کشاند و نمونه بارز این مصداق آیت اله بهجت و حاج قاسم سلیمانی است. شهیدی که پیکر قطعه قطعه وی میلیون ها انسان را دنبال خود می کشد.

حجت الاسلام آشتیانی در ادامه با اشاره به شاخصه متعلم تصریح کرد: یعنی کسی که دنبال ان است که اخرت را بشناسد و برخی از موانع آخرت را برطرف کند و در راستای رضای خدا گام بردارد.

وی در ادامه با اشاره به شاخصه غثاء اضافه کرد: غثا در لغت ان کفی است که اب راه می اندازد و با آب از بین می رود و به خارهای ریزی می گویند که سیل با خودش می اورد و به هیچ دردی نمی خورند.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه عقل در دین افزود: عقل یعنی ان نیرویی که خداوند در وجود انسان قرار داده است تا با ان حق را از ناحق تشخیص بدهیم و در یک کلمه عقل همان بینش است. امام صادق (ع) در مورد عقل می فرماید: اول مخلوق خداوند عقل است و این نشان از جایگاه عقل در دین ما می باشد

حجت الاسلام آشتیانی یادآور شد: دین و عقل از هم جدا شدنی نیستند زیرا ادم با حیا هم دین دارد و هم عقل. علم و عقل دانش و بینش در زندگی ما همواره وجود دارد. عقل آن نیرویی است که به ما اصل مسیر درست زندگی را نشان می دهد و آن نیروی که من در مسیر درست قرار گرفتم بر سیر این مسیر کمک می کند علم است. لذا انتخاب مسیر در زندگی کار عقل است تصمیم گیری ها کار عقل است و علم سرعت را افزایش می دهد.

حجت الاسلام آشتیانی ادامه داد: بشریت به هردو علم و عقل دانش و بینش نیازمند است اما ان چیزی که اکنون بشریت بیشتر نیاز دارد بینش و عقل است و در زندگی به درک بیشتر از مدرک نیازمندیم. ۷۰ هزار نفر از مردم مدینه در حادثه غدیر حضور داشتند و علم داشتند اما بعد رحلت پیامبر کسی در حمایت از حادثه غدیر و علی(ع) کاری نکرد با اینکه علم و دانش داشتند اما عقل و درک ان را نداشتند و چنان اسیبی به اسلام و مسلمین زدند که پایه و اساس کربلا شد.

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات