خبرهای داغ:
به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اتفاق افتاد:

آغاز معاشرت ترومایی با نویسنده فرانسوی کودکانه‌ها

تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، پذیرای کلر ژوبرت، نویسنده کودک از کشور فرانسه بود که با حضور حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد.
کد خبر: ۹۴۶۲۹۱۹
|
۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، پذیرای کلر ژوبرت، نویسنده کودک از کشور فرانسه بود که با حضور حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار شد.
کلر ژوبرت، نویسنده کودک از فرانسه در این نشست گفت: در خانواده ای مسیحی و روشنفکر زاده شدم که هر چه بزرگ‌تر می‌شدم، گفتمان مسیحیت کمتر مرا قانع می‌کرد و از این رو برای یافتن حقیقت، راه خویش را در خواندن و کندوکاوهای پژوهشی دیدم.
وی ادامه داد: دانشجو بودم که پیروزی انقلاب در ایران رخ داد؛ از آن پس با شرکت در نشست‌های دانشجویان ایرانی و خواندن کتاب‌هایی در زمینه اسلام از کسانی چون کربن یا شهید مطهری و شهید دستغیب به سوی اسلام گرایش یافتم.
این نویسنده فرانسوی تصریح کرد: اسلام دگرگونی دین نبود؛ تکامل دینی بود؛ به گونه‌ای که اگر مسیحی هم می‌ماندم پاسخ ابهامات خود را از اسلام گرفته بودم. این بود که به ایران آمدم و شیعه شدم.
وی با بیان اینکه از کودکی دوست داشتم بنویسم و زیاد کتاب‌خوان بودم؛ با این همه گمان می‌کردم که نویسندگی کار من نیست. پس از مادر شدن به سوی نویسندگی رفتم، تاکید کرد: در فرانسه، دسترسی و سخت‌گیری کتابخانه‌ها کمتر است و بچه‌ها به سادگی می‌توانستند به کتاب دسترسی داشته باشند، پس بسیاری از والدین گمان می‌کنند پس از این که کودک سواد خواندن و نوشتن را فراگرفت، دیگر نیاز به همراهی برای کتاب‌خوان شدن ندارد؛ در حالی که پدر و مادرها نباید فرزندان خود را رها کنند و بایستی آنان را به سوی کتاب راهنمایی کنند. باید همراه بچه‌ها بود و کمتر کودکی است که همراهش بوده باشند و از کتاب دور افتاده باشد.
کلر ژوبرت گفت: بخاطر دغدغه‌هایی که داشتم از داستان‌های دینی آغاز کردم و سپس به سوی مهارت‌های زندگی رفتم.
وی معتقد است که معرفی نادرست دین به کودکان، زمینه دین‌گریزی می‌شود؛ از این رو با دیدن این معرفی نادرست دین به کودکان، با آن که از داستان‌های دینی دور شده بودم، دوباره به سوی آن برگشتم. عبادت می‌تواند هر کار خیری برای دیگران باشد. مهربانی کردن خودش یک عبادت است؛ کتابی را در این زمینه نوشتم.
وی با یادآوری اینکه داستان‌هایی که شاید رنگ و بوی دینی نداشته باشند را اگر ژرف به آن بنگریم ریشه‌ای دینی دارند، افزود: چون کودکان برای من مهم بودند دوست ندارم ادبیات کودک را کنار بگذارم و هنوز نیازمند آن هستم که در ادبیات کودک بیاموزم‌.
این نویسنده کودک فرانسوی با بیان اینکه در انتخاب موضوع بیشتر به نیازمندی کودکان نگاه می‌کنم؛ به این شیوه که کودکان پیرامون را با ژرف‌اندیشی می‌نگرم و از سوی دیگر با روانشناسان کودک گفتگو می‌کنم، ادامهم داد: فضای مجازی، امروزه بستری را برای شناخت ساده‌تر، بیشتر و بهتر از پیرامون به ما می‌دهد.
دفترچه ایده و خاطره‌نویسی به نویسنده کمک می‌کند تا بتواند عمق نگاه و ایده‌هایی که از دیدن پیرامون به اندیشگاهش می‌آید برای نوشتارهای آینده‌اش، ماندگار کند.
کلر ژوبرت با تاکید بر اینکه گاه جمله اول داستان می‌تواند شما را راهنمایی کنند، گفت: باید دیدگاه کسانی که اهل تمسخر را درباره نوشته‌های‌تان جویا شوید. همچنین چندبارخوانی نوشته، شما را در نوشتن بهتر یاری می‌رساند.
وی گفت: نویسندگی حرفه‌ای را از نشست‌های نقد آغاز کردم؛ هنگامی که داستان‌هایم را نقد و بررسی می‌کردند.
گفتنی است در پایان این رویداد، حمیدرضا قانعی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارسی تلاش‌های این نویسنده پر تلاش کودک و نوجوان را پاس داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها