معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری زنجان:

اقلیم استان زنجان خاص و چهار فصل است

اقلیم استان زنجان خاص و چهار فصل است و محصولات کشاورزی به صورت دیم و آبی در آن کشت می شود.
کد خبر: ۸۷۷۶۷۶۷
|
۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۴

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری زنجان در جلسه شورای هماهنگی مدیران جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: اجرای پروژه های آبخیزداری موجب نفوذ آب به داخل زمین بدون تبخیر، جلوگیری از هدر رفت آن، فرسایش خاک و افزایش سفره های آب زیر زمینی می شود.

رحیم عصفوری افزود: احداث سدها نیز باید با توجه جدی به آبخیزداری که از اهمیت ویژه ای برخوردار است، باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری زنجان با تاکید بر لزوم هدایت صادارت محصولات کشاورزی، گفت: اگر استانداردهای کشورهای نیازمند به محصولات کشاورزی اعمال و بر اساس نیاز بسته بندی نشود نمی توانیم از ظرفیت های این بخش استفاده کنیم و همیشه مشکل خواهیم داشت.

عصفوری اظهار کرد: اقلیم استان زنجان خاص و چهار فصل است و محصولات کشاورزی به صورت دیم و آبی در آن کشت می شود.

وی ادامه داد: این ویژگی در سایر استان ها کمتر مشاهده می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری زنجان گفت: 30 تا 40 درصد از زمین های این استان قابلیت کشاورزی دارد و طی سال گذشته رشد در این بخش بالا بود که در رشد اقتصادی تاثیرگذار شد.

عصفوری یادآورشد: رشد در بخش کشاورزی بیشتر از صنعت و خدمات است و شمار شاغلان در این بخش نیز نسبت به میانگین کشوری 8 تا 10 درصد بالاتر است.

وی با تاکید بر اینکه بخش کشاورزی نیازمند مکانیزه و صنعتی کردن است، خاطرنشان کرد: این مساله نیازمند حمایت وزارت جهاد کشاورزی و نمایندگان مردم در خانه ملت است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری زنجان گفت: باید توسعه کمی محصولات کشاورزی محقق شود و یکی از موارد این توسعه توجه جدی به آبیاری نوین است که 25 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان باید مجهز به این سیستم آبیاری شود که مقدار قابل توجهی از این پروژه اجرا شده است.

عصفوری ادامه داد: درزمان حاضر 250 میلیارد ریال در خصوص آبیاری نوین به کشاورزان بدهکار هستیم که ادامه پروژه نیز نیازمند یک هزار و 750 میلیارد ریال است تا به پایان برسد.

وی با تاکید بر اینکه دولت با مشکلات اقتصادی مواجه است و انتظار نداریم که این اعتبار یک دفعه تزریق شود، خاطرنشان کرد: تخصیص اعتبار مورد نیاز نیازمند دستور وزیر جهاد کشاورزی است.

عصفوری گفت: قرار گرفتن این استان در منطقه سردسیری موجب برداشت دیرتر محصول گندم در آن نسبت به استان های گرمسیری می شود که این پرداخت مطالبات کشاورزان را نیز با تاخیر مواجه می کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری زنجان تصریح کرد: استان زنجان رتبه هشتم کشوری را در تولید گندم دارد و بیش از سه برابر مصرف این محصول تولید دارد.

ارسال نظرات