صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

سازمانها و وزارتخانه‌ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

سازمان ورزش

فرهنگی و هنری

وزارت صمت

وزارت نفت

وزارت ارتباطات

وزارت دفاع

وزارت نیرو

وزارت آموزش و پرورش

وزارت جهاد کشاورزی

وزارت مسکن و شهرسازی

وزارت اقتصاد و دارایی

سازمان انرژی اتمی

سازمان آتش نشانی

بسیج صدا و سیما

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - 02 June 2024
آلبرت بغزیان گفت: رییس جمهور دولت یازدهم اقدامات تنبیهی علیه دو وزارتخانه را بکار بندد و گوش وزرای مربوطه کشیده شود. ناهماهنگی در بازار عرضه و واردات محصولات کشاورزی به شکلی برنامه ریزی شده است.
کد خبر: ۸۸۰۷۴۵۸
|
۲۶ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۶

آلبرت بغزیان اقتصاددان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، بااشاره به اینکه دفن محصولات کشاورزی اعم از پرتقال، سیب زمینی و هندوانه ناشی از تفکرات لیبرالی دولت یازدهم است اظهار داشت: در ایامی همچون عید که تقاضای فراوانی برای واردات میوه ها وجود دارد  واردات میوه تا حدی توجیه پذیر است البته مدیریت واردات میوه های خارجی باید به گونه‌ای صورت بگیرد که همزمان با فصل برداشت نشده باشد. در بسیاری از کشورهای خارجی تنها یک فصل برداشت از  باغات و زمین‌ها وجود دارد و می‌توان واردات را انجام داد این در حالی است که بارها دیده شده است دولتمردان اقدام به واردات میوه خارجی در فصول برداشت میوه ایرانی دارند و بسیاری از انبارهای کشورمان از میوه های داخلی پر شده است. 

وی با بیان اینکه واردات میوه در فصل برداشت توجیه پذیر نیست افزود: عده‌ای ار افراد با دارابودن سردخانه ، سیلو  و انبار نظم موجود در بازار را بهم ریخته و درصدد این هستند تا بتوانند منفعت بیشتری برای خود کسب کنند از اینرو در فصل برداشت میوه و محصولات کشاورزی با قیمت بسیار پایین از باغدار  و کشاورز خریداری می‌کنند؛ محصولات خریداری شده را در انبارها دپو می‌کنند و در بازار اقدام به توزیع و عرضه محصولات کشاورزی داخلی نکرده ، لذا در زمانی که کمبود کالاهای کشاورزی و متقاضی در بازار وجود دارد اقدام به واردات محصولات مورد نیاز کرده و توجیه پذیر تلقی می‌کنند.

این اقتصاددان تاکید کرد: همسویی و هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت کشاورزی ضروری است این در حالی است که  وزارتخانه کشاورزی ملزم است تا اطلاعات دقیقی از فصل کاشت، داشت، برداشت محصولات مختلف کشاورزی در استان‌های مختلف ارائه دهد. در حقیقت باید نسبت به نیاز بازار مدیریت کافی به کار برده شود و پس از بررسی جوانب مختلف اقدام به واردات محصولات کشاورزی داشته باشند.

وی درباره اینکه محصولات کشاورزی در فرصت زمانی کوتاه نابود شده و بازار خود را از دست می‌دهند افزود: واردات میوه های مختلف سیب، پرتقال و سایر محصولات کشاورزی باید طبق برنامه نیاز سنجی شده و مدون شکل بگیرد و رعایت موقعیت کشاورزان داخلی در اولویت مد نظر قرار بگیرد ولی متاسفانه عدم دقت و بررسی لازم موجب شده است تا شاهد باشیم محصولاتی چون سیب زمینی، پرتقال، هندوانه در فصل برداشت در تناژ بالا توسط کشاورزان و باغداران به دلیل نبود بازار خرید دفن شوند.

بغزیان خاطر نشان کرد: یکی از چالش‌های اساسی این است که توزیع نامناسب و واردات در فصل برداشت خسارت زیادی برای کشاورزان داخل کشورمان بهمراه داشته است. متاسفانه  محل‌هایی که میوه ها و محصولات کشاورزی اعم از سردخانه‌ها و انبارها تجمیع می‌شود در اختیار عده ای رانت خوار است این در حالی است که  وزارت صنعت، معدن و وزارت کشاورزی نسبت به آنچه که می‌دانند عمل نمی‌کنند و متخلفان را توقیف نمی‌کنند.

وی در خاتمه افزود: از رییس جمهور درخواست می‌شود تا اقدامات تنبیهاتی علیه دو وزارتخانه را بکار بندد و گوش وزرای مربوطه کشیده شود. آنچه که برای کارشناسان اقتصادی مشخص است نشان می‌دهد که ناهماهنگی در بازار عرضه محصولات کشاورزی به شکلی برنامه ریزی شده است.نگاه تجاری موجب شده است که واردات محصولات کشاورزی به صرفه تلقی شود و هم اینکه راحتی و سرعتی در واردات برای پوشش دادن بازار وجود دارد. از اینرو محصولات داخلی کمتر تولید می‌شود و یا اینکه در تناژ بالایی دفن می‌شوند.

ارسال نظرات