صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

سازمانها و وزارتخانه‌ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

سازمان ورزش

فرهنگی و هنری

وزارت صمت

وزارت نفت

وزارت ارتباطات

وزارت دفاع

وزارت نیرو

وزارت آموزش و پرورش

وزارت جهاد کشاورزی

وزارت مسکن و شهرسازی

وزارت اقتصاد و دارایی

سازمان انرژی اتمی

سازمان آتش نشانی

بسیج صدا و سیما

صفحات داخلی

جمعه ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - 31 May 2024
یکی از مراجع تقلید در برنامه چشمه معرفت آخرین سخنان امام علی(ع) که در آخرین لحظات عمر به یکی از یاران خود فرموده بود را بیان کرد.
کد خبر: ۸۸۷۴۹۵۳
|
۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۵
به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، آیت‌الله جعفر سبحانی در برنامه چشمه معرفت که شنبه شب از شبکه دو سیما پخش شد ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت امام علی(ع) اظهار کرد: اصبغ‌بن‌نباته از دوستان امیرمؤمنان(ع) و از شیفتگان ایشان بوده، شخصیت بزرگی داشته و فرمانی که امام علی(ع) به مالک اشتر نوشته است به واسطه ایشان نقل شده است، علما درباره او گفته‌اند که وی یک انسان شجاع و دارای علم بوده و در جنگ صفین و چند جنگ دیگر همراه امام علی(ع) بوده و ایشان همان کسی است که روایتی که می‌خواهم بگویم را با یک واسطه از پیامبر(ص) نقل کرده است.

وی افزود: روزی که امام علی(ع) ضربت خوردند همه مردم جمع شدند در خانه امام علی(ع) و گفتند که قاتل امام باید قصاص شود، همه دم در خانه امام علی(ع) منتظر فرمان بودند که امام حسن(ع) به در خانه آمد و به مردم گفت که فعلا جریان او به عقب افتاده و تصمیمی فعلا در این باره نداریم، متفرق شوید، همه متفرق شدند بجز اصبغ‌بن‌نباته، دقایقی بعد امام حسن(ع) به دم در آمد تا از وضعیت بیرون باخبر شود، در این هنگام دید که همه رفته‌اند به جز اصبغ‌بن‌نباته، امام حسن(ع) علت ماندن اصبغ‌بن‌نباته را از او پرسید و وی جواب داد «می‌خواهم در هر حال از امام علی(ع) حدیثی بشنوم»، البته شنیدن حدیث بهانه‌ای بود برای زیارت امام علی(ع).

این مرجع تقلید اضافه کرد: اصبغ‌بن‌نباته به خدمت امام علی(ع) رسید، وی تعریف می‌کند که زهر چنان در وجود امام علی(ع) اثر کرده بود که امام لحظه‌ای پایشان را جمع و لحظه‌ای دراز می‌کردند، دستمال زردی به سر بسته بودند ولی از شدت عمل زهر در وجود امام معلوم نبود زردی دستمال بیشتر است یا زردی صورت امام.

آیت‌الله سبحانی عنوان کرد: اصبغ‌بن‌نباته نقل کرده است که به امام علی(ع) گفتم آمده‌ام حدیثی از شما بشنوم، امام علی(ع) فرمود بنشین و حدیثی را بشنو، سپس امام علی(ع) فرمود:«در چنین شرایطی که تو به بستر من آمدی، من در اواخر عمر پیامبر(ص) به بستر پیامبر(ص) رفتم، پیامبر(ص) فرمود علی برو مسجد و این سه پیام را به مردم برسان: کسی که نسبت به پدر و مادر عقوق داشته باشد لعنت خدا بر او، آن غلامی که از مولایش فرار کند لعنت خدا بر او و کسی که اجیر خودش را ظلم کند لعنت خدا بر او؛ من رفتم به مسجد و بالای منبر در پله‌ای پایین‌تر از آن پله‌‌ای که پیامبر(ص) می‌نشست نشستم و این حدیث را برای مردم خواندم، ناگهان فردی از آخر مجلس گفت: علی جان این مفاهیم مجمل است، مقصود چیست؟ برو برای ما شرح بیاور. من برگشتم خدمت پیامبر(ص) و به ایشان گفتم: من مطالب را عرض کردم ولی مردم طالب واقعیات این سه مطلب هستند. پیامبر(ص) فرمود: علی جان برو به مردم بگو پیامبر گفته من و علی پدران این امت هستیم و مقصود از اینکه هرکس عقوق والدین شود لعنت خدا بر او منظورم از والدین من و تو که پدران این امت هستیم است، اینکه گفتم لعنت خدا بر غلامی است که گریزپا باشد یعنی من و تو مولا و سروران این امت هستیم و کسی که از ما بگریزد لعنت خدا بر او، اینکه گفتم کسی که به اجیرش ظلم کند لعنت خدا بر او، من و تو اجیر این امت هستیم و هر کس به حق ما ظلم کند لعنت خدا بر او».

وی ادامه داد: با بیان این حدیث مردم فهمیدند که پیامبر(ص) در آخرین لحظات عمر از علی غافل نیست و حدیثی می‌گوید که علی(ع) مطرح شود.

این مرجع تقلید بیان کرد: اصبغ‌بن‌نباته می‌گوید این حدیث را که شنیدم از محضر امام علی(ع) اجازه مرخصی گرفتم، در حال رفتن بودم که دقایقی نگذشت و خبر شهادت امام علی(ع) را شنیدم.

ارسال نظرات