صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

سازمان ورزش

فرهنگی و هنری

وزارت صمت

وزارت نفت

وزارت ارتباطات

وزارت دفاع

وزارت نیرو

وزارت آموزش و پرورش

وزارت جهاد کشاورزی

وزارت مسکن و شهرسازی

وزارت اقتصاد و دارایی

سازمان انرژی اتمی

سازمان آتش نشانی

بسیج صدا و سیما

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۷ خرداد ۱۴۰۳ - 27 May 2024
ياسر متانت
جاذبه هاي گردشگري گلپايگان

قلعه ماه‌‌نشان وغار 3 هزار ساله روستای وانشان گلپايگان

روستاي وانشان گلپايگان،داراي جاذبه هاي طبيعي و گردشگري بسياري چون قلعه ماه‌‌ نشان وغار 3 هزار ساله است كه چشم هر بيننده اي را به خود جلب مي كند.
کد خبر: ۹۰۰۲۴۸۸
|
۰۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸

به گزارش خبرگزاری بسيج از گلپایگان، روستای وانشان در 12 کیلومتری گلپایگان قرار دارد که از سمت شمال به گلپایگان، از سمت جنوب به  شهرستان خوانسار و از سمت شرق به کوه‎ تیر و از سمت غرب به سمت رشته کوه‌های وانشان راه دارد.

وانشان به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات و کوه‌ها دارای آب و هوای متنوع  و لذت بخش است، خاک وانشان به علت حاصلخيزي قابلیت پرورش درخت گردو دارد و به همین لحاظ  وجود باغات فراوان گردو یکی از ویژگی منحصر به فرد این روستا است که تا حدودی زیادی از لحاظ آب و هوایی و سرسبزی به شهر خوانسار شباهت دارد.

روستای وانشان یکی از قدیمی‌ترین روستاهای شهرستان گلپایگان که سوغات آن گردو و زردآلو و خشكبار است.اين روستا داراي باغات گردو و  مقصد گردشگران در  سفر  به گلپایگان قرار دارد.

وجود آثار تاریخی مانند امامزاده ابوالفتوح(عليه السلام) و قلعه ماه ‌‌نشان دليلي بر قدمت طولانی این روستاست، البته قلعه و برج‌های متعدد در آن وجود دارد که تا حدودی زیادی تخریب شده است.

وجود یک آبونمان و چهار رشته قنات تاریخی از ویژگی‌های دیگر روستاست و مهم‌تر از همه این که بافت قدیمی خانه‌ها و کوچه‌های روستا هنوز به قوت خود باقی مانده است.

برای این که جذابیت روستا از دست نرود از سقف شیربانی فلزی و ایزوگام برای مرمت پشت بام‌ها استفاده نشده است و به صورت سنتی با مخلوط خاک و کاه مرمت می‌شود.

مصطفی قانونی رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گلپایگان اظهار کرد: در سال‌ 91 پس از اجرای عملیات راه‌سازی برای عریض کردن خط مواصلاتی یک غار کشف شد که با بررسی میراث فرهنگی استان در بقایای کشف شده از داخل غار، حکایت زندگی در این روستا را به بیش از 3 هزار سال می‌رساند،  این غار طبیعی در دل کو‌های این روستا قابلیت خوبی برای جذب گردشگر دارد.

وی افزود: با همکاری شورای اسلامی و بنیاد مسکن کوچه‌های وانشان به جای آسفالت‌ریزی  سنگ فرش شده است  تا با بافت روستا هم‌خوانی داشته باشد.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلپایگان گفت: این روستا هدف گردشگری از سوی میراث فرهنگی قرار گرفته و با همکاری شوراها و دهیاری از ساخت  و ساز‌های غیر مجاز جلوگیری می‌شود.

وی افزود: یکی از بناهای ثبتی این روستا امامزاده ابولفتوح(ع) که به شماره  435 در سال 1341 به ثبت رسیده است.

قانونی گفت: یکی از جذابیت‌های وانشان ،گویش وانشان است که یکی  از گویش‌های اصیل ایرانی که به فارسی پهلوی معروف است و از سوی میراث فرهنگی به زودی گویش وانشان به ثبت میراث ناملموس کشور می‌رسد.

وی ادامه داد: در گذشته یک قوم که به این گویش تسط داشته‌اند در این منطقه ساکن شدند که در  شهر میمه،  دلیجان و خوانسار شباهت این  گویش وجود دارد.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  گلپایگان گفت: جمعیت وانشان اکنون 500 نفر است که این جمعیت در دهه سال 60 این جمعیت سه برابر بوده است.

وی افزود: مهاجرت معکوس اکنون در حال انجام است و باید برای اشتغال آنان چاره‌ای اندیشیده شود، در اين راستا نيز از سوی میراث فرهنگی مرمت خانه‌های بوم گردی برای جذب گردشگر و توریست تعریف شده است.

قانونی ادامه داد: قلعه ماه نشان ،اخیرأ  از سوی سرمایه‌گذار داخلی خریداری  و تاکنون  بیش از 80 درصد این قلعه مرمت شده است که با بهره‌برداری از این بنای تاریخی  زمینه اشتغال 15 نفر فراهم می‌شود.

وی تأکید کرد: خانه‌های قدیمی روستا قابلیت تبدیل شدن به اقامت بوم گردی دارد که تسهیلاتی نیز برای مرمت به صاحبان این خانه‌ها از سوی میراث فرهنگی با معرفی به بانک اعطا می‌شود.

ارسال نظرات