صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

سازمانها و وزارتخانه‌ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

سازمان ورزش

فرهنگی و هنری

وزارت صمت

وزارت نفت

وزارت ارتباطات

وزارت دفاع

وزارت نیرو

وزارت آموزش و پرورش

وزارت جهاد کشاورزی

وزارت مسکن و شهرسازی

وزارت اقتصاد و دارایی

سازمان انرژی اتمی

سازمان آتش نشانی

بسیج صدا و سیما

صفحات داخلی

شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - 01 June 2024
استاد دانشگاه یادگار امام(ره) گفت: پژوهش قدم گذاشتن در یک‌ مسیر جدید است و هزینه در این راه سرمایه ای برای آینده می باشد .
کد خبر: ۹۴۰۷۹۴۵
|
۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۳

 دکتر کامران پروانک، مدیر گروه و عضو هیأت علمی گروه کشاورزی و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) در یاداشتی نکشت: با توجه به ماموریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) در جهت دانشگاه کارآفرین و مهارتی باید پژوهش و تحقیقات نیز در این راستا باشد و درصد بیشتری از بودجه پژوهش در راستای این مهم باشد.

عضو هیات علمی واحد یادگار امام ادامه داد: اگر ما نیم نگاهی به بودجه پژوهشی دانشگاه ها مطرح دنیا نظیر دانشگاه MIT و غیره داشته باشیم ملاحظه می کنیم که بودجه پژوهشی آنها چندین برابر بودجه آموزشی پس این نشان می‌دهد پژوهش هزینه نیست بلکه پژوهش سرمایه است. در این دانشگاه‌ها، از پژوهش هایی بیشتر استقبال و استفاده می کنند که بتونند مشکلات و مسائل مربوط به صنعت و جامعه شون را حل نمایند.
پروانک اظهار کرد: اگر جستجوی کوتاهی در وب انجام دهیم میبینیم بسیاری از کشورها مثل سوئیس پژوهش‌هایی را به کار می‌گیرند که در جهت ارتقاء محصولات شان باشد یعنی موضوعات پژوهشی محققین آنها به منظور پیدا کردن راه حلها و راهکارهای علمی عملیاتی برای حل مسائل و مشکلات جامعه، صنعت و بازارهای آن کشورهاست. اما در کشور ما به نظر می‌رسد دقت لازم در این جهت( علمی عملیاتی شدن تحقیقات) صورت نگرفته و تا حدود کوتاهی شده است.
استاد فعال پژوهشی واحد یادگار امام (ره) تصریح کرد: بر اساس تجربه ای که بنده دارم دیده ام برخی محققین ما ناخواسته برای کشورهای دیگر آن هم به زبان اصلی آن کشورها با هزینه شخصی خودشان مشکلات و مسائل آنها را بررسی و تحقیق می کنند و نهایت نتایج را در قالب یک یا چند paper ارائه می دهند و خوشحال اند از اینکه یک یا چند مقاله نوشته اند و رزومه شان پر شده است و در نهایت یک ارتقا علمی کسب کرده اند. این یک ضعف بزرگ در تحقیقات و پژوهش های ما است( عدم توجه به علمی عملیاتی شدن تحقیقات) .
وی با بیان این مطلب که راهکار اول حل این مشکل ، فرهنگ‌سازی در راستای تصویب، تحقیق و اجرا طرح‌ها و موضوعات کاربردی و عملیاتی مرتبط با صنعت و جامعه است گفت: چیزی که صنعت تشنه آن است، تحقیقات اجرایی، کاربردی و عملیاتی است نه تحقیقات تئوری. کسی که این شیوه شناخت مسائل و مشکلات موجود در صنعت را داشته باشد و با تحقیق راهکار اجرایی و عملیاتی ارائه دهد مطمئن باشید صنعت دنبالش می آید دراینصورت است که لازم نیست دانشگاه دنبال صنعت رود.
پروانک در ادامه گفت: پس نتیجه میگیریم که کم بودن تعداد طرح های درآمدزا و برون دانشگاهی یکی به دلیل عدم توجه به وجود مسائل و مشکلات اساسی صنعت و دلیل دوم عدم ارائه راهکارهای علمی عملیاتی و اجرایی برای حل مشکلات انها است.
اما راهکار دوم چیست:
عضو هیات علمی گروه کشاورزی واحد یادگار امام (ره) ، تشویق اعضا هیات علمی برای حضور در صنعت درقالب فرصتهای مطالعاتی صنعتی ، تشکیل کارگروه علمی عملیاتی از اساتید متخصص در هر رشته را راهکار دوم حل این مشکل دانست و اظهار کرد: البته در این واحد دانشگاهی تعدادی از اعضای محترم هیئت علمی وجود دارند که علاقه مند و دارای پتانسیل و توانایی در اخذ موضوعات مرتبط با صنعت و جامعه هستند که می تواند خروجی آنها باعث کارآفرینی، اشتغال زایی و حرکت دانشگاه به سمت و سوی دانشگاه مهارتی و کارآفرینی شود.
وی ادامه داد: انشاالله با مساعدت همه همکاران به ویژه حوزه پژوهش و با عنایت به توانایی و امکانات آزمایشگاهی موجود در واحد یادگار امام (ره) بتوانیم در راستای اخذ طرح‌های برون دانشگاهی درامدزا و عملیاتی بیشتر حرکت کنیم و با عنایت به ماموریت دانشگاه به سمت ترغیب دانشجویان کارآفرین برویم که بتوانند در آینده عملاً مشکلی از صنعت و جامعه را حل کنند .

ارسال نظرات