صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

سازمانها و وزارتخانه‌ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

سازمان ورزش

فرهنگی و هنری

وزارت صمت

وزارت نفت

وزارت ارتباطات

وزارت دفاع

وزارت نیرو

وزارت آموزش و پرورش

وزارت جهاد کشاورزی

وزارت مسکن و شهرسازی

وزارت اقتصاد و دارایی

سازمان انرژی اتمی

سازمان آتش نشانی

بسیج صدا و سیما

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - 03 June 2024
شاهرود_مدیرکل راهبری و پایش کیفیت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی از تدوین «آیین‌نامه تأسیس و اداره دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی» خبر داد.
کد خبر: ۹۴۳۹۵۹۸
|
۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۲

به گزارش خبرگزاری بسیج، محمد شاه‌حسینی در نشست هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود گفت: تأسیس دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در سه جلسه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «آیین‌نامه تأسیس و اداره دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی» تدوین شد و به این ترتیب آموزش‌های کاردانی در آینده باید در دانشکده مهارت و کارآفرینی صورت گیرد.
او افزود: دانشگاه آزاد اسلامی نظام‌نامه تأسیس دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی را در دستور کار قرار داد و براساس دستور دکتر طهرانچی نظام‌نامه تدوین و آبان ۱۳۹۹ در هیئت رئیسه مصوب و ابلاغ شد، اما در برخی واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی به خوبی تبیین نشد.
مدیرکل راهبری و پایش کیفیت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: البته نظام‌نامه ممکن است عیب و نقص‌هایی هم داشته باشد، اما نمی‌توان به‌دلیل برخی نقص‌ها آن را اجرا نکرد و نقد هم ممکن است بر آن وارد باشد که از آن استقبال می‌کنیم، اما اصل آن باید اجرا شود.
شاه‌حسینی با اشاره به اینکه نظام‌نامه مورد اشاره چهار رکن اصلی دارد با برشمرد این چهار رکن گفت: نخست شورای گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که بخش عمده وظایف آن گسترش رشته‌هایی است که در این نظام‌نامه به آن اختیار داده شده و ایجاد رشته‌ها از مقطع کاردانی مهارتی تا دکترای حرفه‌ای (اکنون در مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته رشته‌ها موجود است و قبلاً ایجاد شده) در دستور کار است.
او در ادامه توضیح داد: در مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته فعلاً ۶ رشته را مدنظر داریم و بخشی از کار گسترش هم ایجاد دانشکده‌های جدید است.
مدیرکل راهبری و پایش کیفیت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: اکنون در کشور ۱۲۰ آموزشکده سما فعال است که البته فراز و نشیب زیادی برای ایجاد این آموزشکده‌ها بر سر راه بود و مقرر شده آموزشکده‌های سما به دانشکده تبدیل شود، چراکه در آموزشکده‌ها نمی‌توانستیم بالاتر از کاردانی رشته ایجاد کنیم، اما در دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی براساس نظام‌نامه می‌توان تا مقاطع بالاتر رشته‌ها را ایجاد کرد.
شاه‌حسینی تبیین کرد: رکن دوم نظام‌نامه، شورای برنامه‌ریزی است و سیاست دانشگاه آزاد اسلامی آن است که آموزش‌های مفیدتری را ارائه دهد، بنابراین این شورا تلاش می‌کند ابتدا در مقطع کاردانی نسبت به اصلاح سرفصل‌ها در ۲۰ رشته اقدام کند تا رشته‌ها به سمت عملی و کارگاهی بروند.
او یادآور شد: رکن سوم نظام‌نامه کمیسیون موارد خاص بوده که فعلاً در دوره کاردانی این مهم انجام شده است.
مدیرکل راهبری و پایش کیفیت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: رکن چهارم هم کمیته‌های آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در استان‌ها است و این کمیته در نظام‌نامه ویژه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای آورده شده و در دو بخش بلندمدت باید در کمیته گسترش استان‌ها مطرح شود که در این کمیته از همه اصناف دعوت می‌شوند و در بخش کوتاه‌مدت فعالیت‌های مربوط به مدرسه عالی و مهارت را پوشش می‌دهد.
شاه‌حسینی عنوان کرد: متعاقب نظام‌نامه تکلیف شده بود که طی سه ماه آیین‌نامه تأسیس دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی باید تدوین شود که در فرصت مقرر این کار آماده و در سه جلسه هیئت رئیسه با حضور دکتر طهرانچی این موضوع تدوین و با عنوان «آیین‌نامه تأسیس و اداره دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی» انجام شد.
او افزود: به این ترتیب آموزش‌های کاردانی در آینده باید در دانشکده مهارت و کارآفرینی انجام شود و سازمان فنی و حرفه‌ای همکاری‌های زیادی در قالب تفاهم‌نامه با دانشگاه آزاد اسلامی داشته و شاهرود ظرفیت‌های خوبی دارد و باید از این ظرفیت‌ها برای ایجاد دانشکده مهارت و فناوری بیشتر استفاده شود.
مدیرکل راهبری و پایش کیفیت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: باید دانشجویی تربیت کنیم که بیکار نبوده و کار عملی بلد باشد، بنابراین همکاری‌های دانشگاه آزاد اسلامی با سازمان فنی و حرفه‌ای در کنار دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی کمک زیادی به این موضوع می‌کند و هم‌افزایی سازمان فنی و حرفه‌ای و دانشگاه آزاد اسلامی موجب انتفاع مردم و دانشجویان خواهد شد.
شاه‌حسینی در ادامه از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی بازدید و بر ضرورت استفاده از قابلیت‌های موجود برای دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی تأکید کرد.

ارسال نظرات