صفحه نخست

استان ها

اقشار و معاونت‌ها

وزارتخانه ها

محور مقاومت

اقتصاد مقاومتی

روابط بین الملل

ورزشکاران

فیلم و نماهنگ

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

تهران بزرگ

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

جامعه زنان

راهیان نور

جامعه پزشکی

اجتماعی

دانشجویی

مهندسین صنعت

اصناف

مداحان

سازمان حفظ آثار

کارگری

عشایری

پیشکسوتان

دانش آموزي

مهندسین عمران

فرهنگیان

اساتيد

مهندسين کشاورزی

حقوقدانان

طلاب و روحانيون

بنیاد فرهنگی روایت

علمي، پژوهشي و فناوري

بسیج رسانه

كارمندان

مساجد و محلات

بنیاد تعاون

باشگاه خبرنگاران

باشگاه آذربایجان شرقی

باشگاه آذربایجان غربی

باشگاه اردبیل

باشگاه اصفهان

باشگاه البرز

باشگاه ایلام

باشگاه بوشهر

باشگاه تهران

باشگاه تهران بزرگ

باشگاه چهارمحال و بختیاری

باشگاه خراسان جنوبی

باشگاه خراسان رضوی

باشگاه خراسان شمالی

باشگاه خوزستان

باشگاه زنجان

باشگاه سمنان

باشگاه سیستان و بلوچستان

باشگاه فارس

باشگاه قزوین

باشگاه کردستان

باشگاه قم

باشگاه کرمان

باشگاه کرمانشاه

باشگاه کهگیلویه و بویراحمد

باشگاه گلستان

باشگاه گیلان

باشگاه لرستان

باشگاه مازندران

باشگاه مرکزی

باشگاه هرمزگان

باشگاه همدان

باشگاه یزد

رزمایش اقتدار عاشورایی

هنرمندان

سازندگی

سازمان ورزش

فرهنگی و هنری

وزارت صمت

وزارت نفت

وزارت ارتباطات

وزارت دفاع

وزارت نیرو

وزارت آموزش و پرورش

وزارت جهاد کشاورزی

وزارت مسکن و شهرسازی

وزارت اقتصاد و دارایی

سازمان انرژی اتمی

سازمان آتش نشانی

بسیج صدا و سیما

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۶ خرداد ۱۴۰۳ - 26 May 2024
کد خبر: ۹۵۵۵۸۱۵
|
۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۹

 

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛ در گذشته نه چندان دور چندفرزندی در دهه 60 و قبل از آن در زندگی خانواده‌های ایرانی رواج داشت و اغلب خانواده‌ها دارای چندین فرزند بودند و به ندرت می‌توانستی خانواده‌ای را پیدا کنی که تک فرزند بود، اما کم‌کم با تبلیغ «فرزند کمتر زندگی بهتر» دیری نگذشت که گرد پیری بر چهره ایران اسلامی نشست و زنگ هشدار پیری جمعیت از ابتدای دهه 90 به صدا در آمد و متأسفانه امروز به جایگاهی رسیدیم که تعداد فرزندان در یک خانواده ایرانی به یک فرزند کاهش پیدا کرده است ومی‌توان گفت که نرخ باروری در ایران به پایین‌ترین مقدارخود رسیده است.


با وجود آنکه فرهنگ تک فرزندی در بسیاری از خانواده‌های ایرانی ریشه دوانیده، اما در این میان کم نیستند خانواده‌های که پا روی این فرهنگ غلط گذاشته و برای نجات کشور از بحران پیری جمعیت آستین همت را بالا زده‌اند و دامداری چندین فرزند هستند.


در ادامه خبرنگار بسیج با یکی از این مادران گفت‌وگوی انجام داده که در ادامه می‌خوانید.

فاطمه محمدی مادر دهه شصتی که در حال حاضر دانشجوی دکترای فیزیک دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان بوده و همچنین دارای تحصیلات حوزوی سطح دو و در حال حاضر خانه دار است.


مادری که هم در تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و هم در فرزند آوری و تربیت آن‌ها موفق عمل کرده است و چندین بار نیز در مسابقات اوقاف در مرحله استانی و کشوری در تفسیر قرآن رتبه اول را به دست آورده است.

خانم محمدی می‌گوید، با افتخار مادر چهار فرزند هستم و، چون من در خانواده پر جمعیت که سه برادر و دو خواهر داشتم بزرگ شده‌ام و لذت داشتن خواهر و برادر را چشیده‌ام دوست داشتم فرزندان زیادی نیز داشته باشم، خوشبختانه همسرم نیز دوست داشت که فرزندان بیشتری داشته باشیم که در حال حاضر دارای چهار فرزند، یک دختر و سه پسر هستم که دخترم کلاس هفتم و پسرانم کلاس ششم، دوم و اول هستند.



این مادر موفق می‌گوید، کسانی بودند که موافق و مخالف بچه دار شدن ما بودند و ما را ملامت می‌کردند و البته تعداد مخالفان بیشتر بود و می‌گفتند چرا این همه بچه‌دارید، می‌خواهید چکار کنید یا با شرایط فعلی اقتصادی، چطور می‌توانید از پس خرج و مخارج آن‌ها برآئید یا فکر می‌کردند محدودیتی برای تحصیل و اشتغال من ایجاد می‌کنند، اما باید بگویم مادری و داشتن چهار فرزند آنقدر شیرینی دارد که اصلا سختی نداشت و اگر هم سختی بود لطف خدا همیشه و در همه شرایط، شامل حال ما بوده است.


با به دنیا آمدن فرزندانم رزق و روزی ما نیز زیاد شد و هیچ وقت در خرج و مخارج کم نیاورده ایم و با برنامه‌ریزی منظم، تفریحات مسافرت، مهمانی ما سر جای خود هست و من یادم می‌آید وقتی بچه‌ها کوچک بودند یکی را روی پای خود میگذاشتم و دیگری را در گهواره و بعد از آن که بچه‌ها را می‌خواباندم به درس‌های خودم می‌رسیدم.

خانم‌محمدی میگوید، من هر موقع بخواهم می‌توانم در خارج از خانه نیز به کار مشغول شوم، اما خانه‌داری و کنار بچه‌ها بودن را دوست دارم و خداوند را شاکرم که به من این موهبت را عطا کرده و چنین هدیه‌های ارزشمندی را به من داده است.


او می‌گوید، اگر در خانواده‌های دارای چند فرزند دقت کنید خواهید دید که مزایای چند فرزندی خیلی بیشتر از معایب آن است، کسی که یک فرزند دارد کار او بسیار سخت‌تر است و به جرات می‌توانم بگویم بزرگ کردن یک فرزند سخت‌تر از چند فرزند است، زیرا باید مداوم همراه فرزند خود باشد و با او بازی کند، هرچند برخی از خانواده‌ها به خرید وسایل و اسباب بازی‌های سنگین روی می‌آورند، اما بعد از مدتی بچه دیگر ذوق بازی کردن با آن‌ها را ندارد، اما من خیالم راحت است، زیرا بچه‌ها خودشان با هم بازی می‌کنند و من به کار‌های خود و خانه میرسم و حتی شب‌ها نیز بچه‌ها را به زحمت می‌خوابانم، زیرا دوست دارند مدام با یکدیگر بازی کنند و خستگی، بی‌حوصلگی، تنها بودن برای آن‌ها معنایی ندارد.


او می‌گوید، درست است که مسائل اقتصادی بر فرزندآوری تاثیر دارد، اما از نظر من مسائل فرهنگی بیشترین تاثیر را دارد، زیرا می‌بینیم که افراد پولدار که مایکل اقتصادی ندارند کمتر تمایل به ازدواج و حتی فرزندآوری دارند و مشکل فکر و تفکر آن‌ها است که ازدواج و فرزندآوری را مانع آزادی و تفریحات خود می‌دانند و فکر می‌کنند با این کار دچار محدودیت می‌شوند که در واقع کاملا فکر اشتباهی است.

فاطمه عسگری

ارسال نظرات