خبرهای داغ:
حجت الاسلام حسنی:

لزوم تذکر لسانی در مواقعی که عده‌ای ندانسته مسیر اشتباهی را طی می‌کنند

همدان- مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه همدان با اشاره به بحث عفاف و حجاب و لزوم تذکر لسانی در مواقعی که عده‌ای ندانسته مسیر اشتباهی را طی می‌کنند، گفت: تاکید ما به تذکر لسانی است.
کد خبر: ۹۵۰۷۳۹۱
|
۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۷

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت الاسلام علی حسنی در جمع کارکنان سپاه ناحیه همدان، اظهار کرد: امر و نهی لسانی دو اصل ضروری دین اسلام و از فروع آن است.

 وی با اشاره به بحث عفاف و حجاب و لزوم تذکر لسانی در مواقعی که عده‌ای ندانسته مسیر اشتباهی را طی می‌کنند، گفت: تاکید ما به تذکر لسانی است به هر مکلفی که شرایط آن را داشته باشد؛ چرا که این دو اصل از ضروریات دین اسلام و از فروع آن است.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه همدان عنوان کرد: اما در مورد همین دو اصل باید توجه داشت که اگر با توصیه، ارشاد و تذکر دوستانه، مسالمت آمیز و تعاملی و خیرخواهانه انجام شود به طور قطع موثر خواهد بود و تاکید دین هم همین است.

وی با بیان اینکه پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) می‌فرماید «پرهیزکار ترین مردم کسی است که جدال را ترک کند هرچند حق او باشد»،  گفت: در تذکر لسانی روش‌ها با توجه به موقعیت‎ها با هم متفاوت هستند.

حسنی بیان کرد: گروه‌های امر به معروف باید توجه ویژه‌ای به چند اصل داشته باشند که شامل ایجاد ارتباط و محبت، آماده‌سازی، زیبایی بیان، شفافیت و رسائی بیان، روش تایید و سپس تغییر و آسان سازی چراکه بعضی جوانان فکر می‌کنند پایبندی به دین دستورات احکام، سخت است و طبیعت انسان فرار از سختی‌ها است.

وی ادامه داد: تحریک عواطف، مماشات، و حرکت تدریجی، امید دادن و بازسازی، ایجاد درد و احساس و انتقاد از کار بد شخص نیز از دیگر اصولی است که باید به آنها توجه داشت.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه همدان تصریح کرد: در امر به معروف مبارزه با جهل است نه جاهل مبارز، مبارزه با بیماری است نه بیمار، بیان منافع و مضرات، تبیین وعده الهی، روش غیر مستقیم، روش سوالی، تمثیل و تشبیه، جدال احسن با توجه به ظرفیت فکری و روحی طرف و اظهار ناخوشنودی که بهترین راهکار در تذکرات لسانی است.

 حسنی در پایان گفت: ملامت مردم در انجام وظیفه الهی نباید هیچ تأثیری در ما داشته باشد؛ مردم چه خوب بگویند چه بد نباید تأثیری در اعمال ما داشته باشد؛ چرا که اجر آن با خدا است؛ اگر کسی ما را سرزنش نیز بکند باید برای خدا تحمّل کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظرات